Roditeljstvo

DONOR SPERME je otac 15 dece, a žestoko je prevario majke svih njih! Sakrio je ekstremno ozbiljnu stvar, svet u ŠOKU!

On je sakrio izuzetno važan podatak koja utiče na inteligenciju dece. Ovaj Britanac se branio rečima da nije učinio ništa loše, osim što je pomogao ženama da dobiju decu

03.06.2022 22:05

DONOR SPERME je otac 15 dece, a žestoko je prevario majke svih njih! Sakrio je ekstremno ozbiljnu stvar, svet u ŠOKU!
Printscreen Facebook/@James MacDougall

Davalac sperme Britanac Džejms Mekdugal (37) našao se na žestokom udaru javnosti nakon što je otkriveno da je prevario 15 žena koje su uz pomoć njegove sperme dobile decu.

One nisu imale pojma da on ima genetski naslednu bolest koja utiče na inteligenciju dece.

U pitanju je genetska bolest koja se prenosi sa roditelja na decu, otac je nosilac gena, a bolest se postepeno razvija i dovodi do nižeg koeficijenta inteligencije kod dece koja kasne u razvoju u odnosu na svoje vršnjake. Uprkos svemu tome, on je nastavio da reklamira „svoje usluge“ na društvenim mrežama

shutterstock.com

Majke dece nisu imale pojma da Džejms ima genetski naslednu bolest koja utiče na inteligenciju mališana

Podigla se prašina

Nakon što se u britanskim medijima podigla velika prašina oko ovog slučaja oglasio se i Džejms koji tvrdi da nije uradio ništa loše.

- Zaista ne znam šta sam loše uradio, osim što sam tim ženama omogućio da imaju decu. Ljudi pričaju da sam bio nepošten, ali ja sam uveren da će istina izaći na videlo. Veoma sam ljut i uznemiren zbog svega što se dogodilo – pravdao se Džejms na sudu a prenosi Dejli miror.

Iako je znao da nosilac bolesti, on je prećutao ovu važnu informaciju iako je po zakonu obavezan da prilikom davanja sperme navede sve bolesti od koje boluje ne samo on već i njegovi roditelji.

Džejms je, prema rečima žene koja ga je usvojila, i sam blago zaostao u razvoju, pa ne shvata šta je učinio.

- On ne shvata ozbiljnost cele situacije i da svoju bolest može da prenese na sledeće generacije. On je bolest nasledio od svoje majke kao i njegova dva polubrata i sestre. Da je shvatio koliko je to opasno, uverena sam da bi on majkama svoje dece rekao za bolest i pomogao u zaštiti dece – rekla je Džun Mekdugal koja je Džejmsa usvojila kao dete.

Pixabay.com

Iako se kao davalac speme odrekao očinskog prava on je pokušao da na sudu izdejstvuje da viđa 4 svoje dece

Sud ga označio kao nepodobnog

Istovremeno sa optužbama majki Džejms se i sam obratio Porodičnom sudu. Naime, iako se prilikom davanja sperme odrekao očinskog prava on sad od suda traži da mu dozvoli kontakt sa 4 njegove dece i omogući da provodi vreme s njima što je naišlo na žestoko protivljenje majki mališana.

Njegove zahteve podržali su njegovi usvojitelji Džun i Džon Megdugal koji su naglasili da je on uznemiren zato što ne može da viđa svoju decu.

Međutim, sud je odlučio da mu uskrati pravo da viđa decu jer smatra da bi to mališanima samo nanelo dodatnu štetu.

Sud je javno imenovao Džejmsa kao nepodobnog davaoca sperme kako bi se sprečilo da i druge žene koriste njegovu spermu da bi dobile decu. Njemu je zabranjeno da se u naredne 3 godine obraća sudu sa bilo kakvim zahtevima jer bi to prouzrokovalo dodatne traume majkama njegove dece.

- Uobičajeni pristup anonimnosti na porodičnim sudovima ne bi trebalo da se koristi kao način da se roditelji ponašaju na neprihvatljiv način, a zatim se sakriju iza plašta anonimnosti – rekla je na izricanju presude sudija Porodičnog suda Justicija Liven.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)