Neverovatno!

NAJEMOTIVNIJA SLIKA MAME I BEBE: Prvi i poslednji podoj raznežili roditelje širom sveta!

Mama je podelila jedan od za nju najtežih trenutaka u roditeljstvu!

28.01.2022 21:13

NAJEMOTIVNIJA SLIKA MAME I BEBE: Prvi i poslednji podoj raznežili roditelje širom sveta!
pexels.com

Ljubav između majke i deteta nešto je neverovatno i neopisivo. Da, mame mogu da se ljute ili da viču na svoje dete, ali sve to rade iz čiste ljubavi i straha jer su ih one odgojile od kad su bili apsolutno nesposobni da dišu. Dojenje je deo roditeljstva koji najviše spaja majku i bebu, posebno zbog oslobađanja hormona oksitocina, koji se drugačije nazivan i hormon vezivanja. Navikavanje i odvikavanje od dojenja iz tog razloga mogu da budu pravi pakao. 

Maje Vorderštras, mama dve male lepotice, upravo prolazi kroz fazu odvikavanja, a njen suprug slikao ju je kada je prvi put podojila njihovu mlađu ćerku i kada je to uradila poslednji put. Maja je okačila te slike na instagram, objasnivši koliko joj je teško što se na taj način rastaje od deteta. 

- Ova fotografija je značila da više nikad neću dojiti svoju ćerku. Dojila sam toliko dugo da više ne znam kako to da ne činim- napisala je Maja, a onda je objasnila da je i njen suprug patio:

 

 

- Nikad ga takvog nisam videla. Svojoj ćerki sam dugo bila uteha, njena sigurna luka i utočište i nadam se da će isto tako i dalje gledati na mene. Kupili smo joj krevetić koji smo stavili u sobu koju će deliti sa sestrom, kao i hrpu novih igračaka i svega što smo mogli smisliti da je odvratimo od dojenja. Moj suprug je preuzeo brigu o njoj u vreme spavanja, uključujući i sva noćna buđenja. Treći dan je iza nas i postaje malo lakše. Krivica što je ne stavljam na spavanje je strašno intenzivna i jedva čekam da mogu da joj se vratim. Zatvaranje ovog poglavlja je bolno, ali nadam se da će i novo poglavlje života biti posebno na svoj način. Ona će postati nezavisnija, a ja ću dobiti preko potreban odmor. Poslednji put sam otkopčala grudnjak i rekla suprugu: Dala sam sve od sebe. On je uzvratio: 'Ne, učinila si najbolje jer si joj dala čitavu sebe.' Volim svoju porodicu i zahvalna sam na ovakvim posebnim i nezaboravnim trenucima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)