Potrudite se!

ŽELITE SREĆNU VEZU? Evo šta treba da radite da to i dobijete!

Nije lako svakodnevno učestvovati u vezi i predati se partneru potpuno!

19.01.2022 18:17

ŽELITE SREĆNU VEZU? Evo šta treba da radite da to i dobijete!
pexels.com

Kada su uspešne veze u pitanju postoji veliki broj tajni koje ih čine takvim kakve jesu. Partneri koji žive takve veze vrlo dobro znaju šta treba da rade da bi njihov odnos bio savršen i to ne doživljavaju kao mučenje već kao zajednički put u kom maksimalno uživaju. 

Mnogima od nas je teško da svakodnevno budemo posvećeni i potpuno predani svom partneru. Jednostavno gotovo uvek želimo više vremena sami za sebe i za svoje potrebe, u tome nema ništa loše, naprotiv to može biti vrlo zdravo za vezu, ako naučite da uspešna veza i lična sloboda uvek idu zajedno. Portal Srećna republika u narednim redovima otkriće vam kako da vaša veza bude savršena.

Budite posvećeni jedno drugom

Ovo ne znači da treba da se zatvorite u sobu na nedelju dana i da konstantno imate seks, mada sigurno da ni to ne bi bilo loše. Ovo znači da pre svega oboje budete na istoj ravni šta želite od te veze. Da li je to veza koja vodi ka braku i deci? Veza koja će brzo nestati? Iskrena komunikacija sa partnerom pomoći će vam da oboje znate na čemu ste i gde želite da budete. Kada odlučite da vam je cilj da zajedno budete srećni radite sve što možete da ostvaite svoje želje. I radite to zajedno. 

Takođe, neophodno je da svom partneru sa vremena na vreme pokažete da vam je stalo do njega i da cenite sve što radi za vas. Ovo će mu biti znak da je na pravom putu i želeće da nastavi to sve da radi, a počeće i on vama da govori koliko vas poštuje. Svakako da je neophodno da ponekad i proverite da li je on okej, a ne samo da on proverava da li ste vi dobro, ali je sasvim u redu i da u tražite pomoć kada nešto ne možete sami ili da uskočite da mu pomognete kada on ne može sam. 

Kao što smo već napomenuli ni seks nije besmislen, te je vrlo bitno da svog partnera sa vremena na vreme iznenadite nečim novim i seksipilnim što će ga potpuno oduševiti, a dozvolite mu da i on vama priušti neko malo bezobraznije uživanje. 

Dakle, biti posvećen partneru znači predati mu se ceo, psihički, fizički, emotivno, organizacijski i na svaki drugi mogući način. Pravite planove za naredni period zajedno, zakazujte da radite u istim smenama ili da se svako viđe sa svojim prijateljima u isto vreme. Ljubite se i grlite se čak i preko interneta, pišite jedno drugom poruke u toku dana samo da javite da je sve okej, delite sa partnerom svoja osećanja i ne plašite se da volite. Ovo zajedno jedan je od ključnih aspekata sreće u vezi.

Budite posvećeni sebi

Na početku teksta pomenula sam da posvećenost sebi ne znači nužno odvojenost od veze, naprotiv, samo osoba koja se zaista posvetila sebi i svojim potrebama može da uđe u vezu punim srcem i da ne zažali što nema više vremena za sebe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alexa Rose (@a1exarose)

Naime, zrele osobe znaju koliko je bitno odvajati vreme za sebe. Makar to bilo samo sat vremena dnevno, za sređivanje noktiju, frizure ili meditaciju. Ukolliko vi i vaš partner provodite svaki sekund vašeg života zajedno, kako uopšte imate više o čemu da pričate. Sve ste prošli zajedno, zar ne? Malo razdvojenosti koju dobijete kada svako završava neke svoje stvari i ima samo svoj mir i tišinu, dodavaće začine u vašu vezu. Uostalom, prvi gutljaj kafe uvek je najlepši kada je neko vreme niste pili. 

Posvetite se svetu oko sebi

To što ste u vezi ne znači da je ceo svet stao i da ničeg više oko vas nema. Drugi ljudi su idalje tu, vaši prijatelji još uvek postoje, a posao neće da prestane da čeka na vas. Posvetiti se svom partneru skroz je u redu, čak je i poželjno, ali ne zaboravite da odvoite vreme za svet oko sebe i da mu pružite maksimum svoje pažnje. 

Komentari (0)