Ljubav vredi žrtve!

TRI STVARI KOJE ČINE BRAK USPEŠNIM: Ako ovo ne radite, pravo je vreme da počnete!

Ljubav i veze mogu biti komplikovani, ali ako radite ove tri stvari sigurno ćete biti srećni!

17.01.2022 19:08

TRI STVARI KOJE ČINE BRAK USPEŠNIM: Ako ovo ne radite, pravo je vreme da počnete!
pexels.com

Ulazak u vezu, pa i u brak, dovodi dve samostalne, zrele osobe u situaciju da moraju da se prilagođavaju jedna drugoj i budu iskreno u tom odnosu. Ovo sa vremena na vreme može da bude zaista teško i dok jedan od partnera brine o jednoj stvari, drugoj su druge stvari bitnije, što može dovesti do sukoba. 

Kada potpuno poludite zbog navika svog partnera, setite se da i on verovatno ludi zbog nekih vaših osobina, a to nije nužno loše. Različito vaspitanje i odrastanje svakog od nas čine jedinstvenim, ali postoje načini da se te jedinstvenosti savršeno ukole, a sve što treba da uradite jeste da poslušate savete koje vam donosi Srećna republika

Komunicirajte

Kao što smo već konstantovali, svako ljudsko biće je jedinstveno i ima svoje stavove i potrebe. Bezgranična i bezuslovna ljubav koju imamo prema našem partneru sama po sebi ne znači da ćemo se uvek slagati. Čak ni srodne duše, koje su sinonim za odlično slaganje, oko nekih stavova ne mogu da nađu idealno rešenje. 

Da biste rešili ovakve sukobe, potrebno je da iskreno i otvoreno razgovarate sa svojim partnerom. Osoba koja vas voli pokušaće zaista da vas razume i da se prilagodi vašim potrebama. Međutim, on to ne može da zna ukoliko mu vi to eksplicitno i ne kažete. Dakle, uslov za uspešnu vezu je jasna i česta komunikacija, koja će sprečiti da konflikt eksplodira.

Pokušajte da se promenite

Ne, ne treba zbog partnera da menjate svoje osobine i lične karakteristike, ali neke male, glupave navike, koje zaista mogu da vam olakšaju život nije loše promeniti. Ukoliko vašeg partnera nervira što ostavljate mleko van frižidera i on vam kaže da je to jer se mleko tako brže kvari, ne bi bilo loše da počnete da ga vraćate u frižider. 

Takvim promenama svom partneru pokazaćete da vam je stalo do njega, a on će vam se odužiti promenom nekih svoji, čudnih i iritantnih navika. Te sitne navike, kada se nakupe mogu da izazovu veliki problem, koliko god se vi i vaš partner poklapate kao ličnosti, a poklapate se inače ne biste bili u ozbiljnoj vezi ili braku. 

Naučite da se zahvalite

Kada vidite da se vaš partner trudi da promeni to što vas toliko užasava, to ne smete da uzimate zdravo za gotovo. Da, on jeste tu za vas i da vas usreći, međutim to ne znači da zbog vas mora da puzi. Pokažite mu da to iskreno cenite jednim malim znakom zahvalnosti, bila to čokoladica, omiljeni parfem ili jednostavno hvala

Komentari. (0)