Roditeljstvo

NE SMETE DA IM KAŽETE DA NISU BRAĆA: Upoznajte najneobičnije trojke na planeti (FOTO)

Pored biološkog sina Britanka Ališa Dogerti i njen muž su 2014. usvojili dva tamnoputa dečaka blizanca, a svi rastu kao rođena braća. Ona i njen suprug brinu o 10 dece od kojih su 4 njihova biološka deca a 6 su usvojeni mališani

28.05.2022 20:00

NE SMETE DA IM KAŽETE DA NISU BRAĆA: Upoznajte najneobičnije trojke na planeti (FOTO)
printscreen/instagram.com/@doughertydozen

Britanka Ališa Dogerti je najneobičnija majka na svetu. Ona i njen suprug Džoš gaji 10 dece od koji su četvoro njihova biološka deca, ostalih 6 mališana su usvojili. Na društvenim mrežama Ališa redovno objavljuje dogodovštine svoje dece.

Od svih najviše pažnje privlači njen biološki sin Daš (8) beo i plav koji raste uz usvojene blizance Džordana i Džejsona koji su isto godište, ali su tamnoputi. Blizance su usvojili kada su imali godinu dana tako da dečaci  rastu kao braća i ponosno ističu da su trojke.

- Usvojeni blizanci i moj biološki sin su rođeni 2014. godine. Sada su u drugom su razredu osnovne škole i odgajani su kao trojke. Ne smete im reći da nisu trojke jer će se jako naljutiti na vas - kazala je mama Ališa za Njujork post, a prenose hrvatski mediji.

Ponosna braća

Ališa je ranije ispričala kako su je ranije na društvenim mrežama provocirali zbog velikog broja dece ali je ona takve provokacije jednostavno ignorisala.

- Ljudi stalno ostavljaju grozne komentare na mojim videima, ali ja to brišem zato što znam da to dolazi od tuđih nesigurnosti. Nije do nas. Također cenim one koji nas podržavaju - rekla je ponosna mama desetoro dece.

 

 

Fotografija gde njen sin ponosno pozira zagrljen sa dvojicom tamnopute braće izazvao je lavinu komentara, ovog puta pozitivnih.

- Nije važna boja kože, vidi se koliko ljubavi pružaju jedni drugima - pisalo je u jednom komentaru.

- Vidi kako su ponosni! - dodao je drugi.

- Dečaci su srećni, vidi se i to je jedino važno – bio je treći komentar.

Ališa tvrdi da ima previše obaveza oko svoje porodice i dece da bi se bavila tuđim predrasudama.

Nedeljno pojedu 6,5 kg sira

Kako je otkrila Ališa samo na hrani nedeljno troše više od 1.000 evra. To podrazumeva kupovinu nekoliko kilograma voća i banana koje dečaci obožavaju, 5,5 kilograma piletine, hleb, 191 pakovanje čipsa za klince, kao i nekoliko ogromnih kutija sa pahuljicama za doručak mališana.

Pored više litara mleka to je i 6,5 kilograma sira i gotovo 3 kg testenine, kao konzervisane hrane. To je samo jedan odlazak u prodavnicu i Ališa uspeva da namirnice razvuče na 7 dana. Naravno, tu su uvek i vanredni troškovi kao što je organizovanje žurke za dečake posle fudbala i potrepštine za devojčice. Kupovina se planira unapred kako bi tačno znala koliko je potrošila i šta je kupila.

 

 

- Veliki je izazov gajiti 12 dece, ali mi smo navikli i uspevamo da se izborimo – zaključila je Ališa uz širok osmeh.

Inače, Džoš i Ališa imaju 5 dečaka i isto toliko devojčica u porodici.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)