Ispovesti

EMA JE STRAHOVALA DA JE MUŽ VARA, KAD SU SE VRATILI IZ GRČKE OTKRILA JE ŠOK TAJNU: Iza svega se krila bolest na koju niko nije sumnjao, lekari nisu imali pozitivne prognoze (FOTO/VIDEO)

Kada je rimetila da se njen suprug udaljava od nje iz dana u dan njegovo ponšanje postalo joj je sumnjivo.

08.07.2023 21:05

EMA JE STRAHOVALA DA JE MUŽ VARA, KAD SU SE VRATILI IZ GRČKE OTKRILA JE ŠOK TAJNU: Iza svega se krila bolest na koju niko nije sumnjao, lekari nisu imali pozitivne prognoze (FOTO/VIDEO)
shutterstock.com

U svakom braku dešavaju se usponi i padovi. Ukoliko supružnici imaju decu pomisao da nešto može da krene po zlu im još teže pada. Ono što se najčešće dešava u dugim brakovima jeste prevara, pa je svako sumnjivo ponašanje muža ili žene alarm za uzbunu da je došlo do preljube, a to je pomislila i jedna Britanka koja je podelila svoju ispovest. Međutim, ono što se dešavalo nije imalo veze sa prevarom

shutterstock.com

Sumnjivo ponašanje supruga nateralo je da pomisli da je vara

shutterstock.com

 

Simon (58), počeo je da se ponaša veoma čudno i pokazivao je suptilne znakove da nešto sa njim nije u redu. Njegovo ponašanje je postalo sumnjivo pre svega njegovoj ženi Emi (55), koja radi kao administrator u Solihulu u Velikoj Britaniji. 

- Primetila sam promenu u njegovom ponašanju krajem 2015. godine. Simon više nije želeo da izlazi sa prijateljima, postao je vrlo rezervisan i primetila sam da se sve više povlači u sebe  do te mere da sam pomislila da me vara - kaže Ema.

Par je u avgustu 2016. godine otputovao na odmor u Grčku sa dvoje dece, Aleksom (26) i Oliverom (21). Ema je rekla da je postao svađalački nastrojen i da mu se dešava da zaboravi razgovore koje su vodili, kao i da nekada skrene u pogrešnom smeru, iako dobro zna koji je put. Ema je odlučila da nešto preduzme kada su se vratili kući.

- Kada smo se vratili sa odmora, otišli smo kod lekara opšte prakse i dobili uput za kliniku za mentalne bolesti, međutim, stalno je propuštao zakazane termine. Nakon dve godine borbe, ponovo smo se obratili lekarima 2018. godine, jer je njegovo stanje bilo sve gore i gore. Dobili smo termin u klinici u junu 2018. godine, međutim, nisu rađeni nikakvi testovi i posle razgovora sa psihologom rečeno nam je da je sve u redu - kaže Ema.

I dalje zabrinuta zbog ponašanja svog supruga, Ema se ponovo obratila lekaru i ponovo je dobila uput za Institut za mentalno zdravlje. Otišao je na nekoliko pregleda i u januaru 2020.godine ustanovljeno je da Simon ima ranu demenciju. Iako je vest bila šokantna, Ema je "odahnula", jer je znala šta se dešava. 

- Znala sam da nešto nije u redu i dugo sam se borila, ali niko mi nije verovao. Konačno znam sa čim se borim - rekla je Ema.

Ubrzo nakon što mu je identifikovana demencija, Velika Britanija je bila zaključana zbog Korona virusa. Ema je rekla da im je bilo teško da se brinu o njemu, ali da su nekako uspeli da se prilagode. 

- Bilo je zaista teško, iako je bolest bila u ranoj fazi. Ono što mi je izolacija omogućila jeste da radim od kuće pa sam mogla da mu se posvetim, ali nažalost njegovo stanje se naglo pogoršalo. Insistirao je da sam obavlja poslove koje nije mogao da obavlja, bio je agresivan, ali to je sve zanemarljivo u poređenju sa njegovom ličnosti koju svi volimo - rekla je Ema. 

Shutterstock

Ema se nada da njen suprug neće morati da ode u bolnicu i da će moći da ga neguje kod kuće

Ema je rekla da se nada da neče morati da ode u dom, ali ne zna šta vreme nosi.

- Po prognozama lekara verovatno će biti smešten u dom, ali borićemo se svim silama da ostane kod kuće. Imam dva sina i majku koja je u blizini koja pomaže kad može, ali je preteško. Svaki dan ga gledam kako propada, osoba sa kojom sam osnovala porodicu, srce mi se cepa. On je moja srodna duša, ljubav mog života i srećna sam što je još uvek živ - zaključila je Ema.

 

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)