Roditeljstvo

BILA JE SPREMNA ZA PUT SA TROMESEČNIM BLIZANCIMA, A ONDA JE ZAZVONIO TELEFON: U trenu se sve promenilo, a samohrana mama se našla na udaru zbog svoje dece (VIDEO)

Iz avio-kompanije su je danima uveravali da nema razloga za brigu, čak su joj poslali i mejl u kojem potvrđuju da će moći bez problema da putuje sa svojim bebama

06.07.2023 14:00

BILA JE SPREMNA ZA PUT SA TROMESEČNIM BLIZANCIMA, A ONDA JE ZAZVONIO TELEFON: U trenu se sve promenilo, a samohrana mama se našla na udaru zbog svoje dece (VIDEO)
printscreen/tiktok

Svako putovanje avionom zahteva poštovanje određenih pravila posebno prilikom putovanja dece sa ili bez roditeljske pratnje. Zakoni o putovanju dece variraju od zemlje do zemlje, a Kanada je jedna od zemalja koja ima najrigoroznija pravila. To je na spostvenoj koži ostila samohrana majka Amanda Lei Vieno Bejli kojoj jedna kanadska avio kompanija nije dozvolila da leti sa svojim tromesečnim blizancima. 

Kako je kroz suze objasnila ova mama u objavi na TikToku koji je videlo više od 650.000 ljudi nadležni u ovoj avio kompaniji su joj poručili da se ne može ukrcati u letelicu ukoliko nema pratnju još jedne odrasle osobe. 

printscreen/tiktok/amandaleighvienno

Amanda plače jer neće moći da putuje avionom sa svojim blizancima

 

Prema Amandinim rečima ona je više puta zvala dotičnu avio kompaniju da proveri da li će moći sama da putuje sa svojim blizancima i oni su je uveravali da je sve u redu.

Znam kakav je zakon pa sam pozvala avio-kompaniju pre leta i rekli su mi da je sve u redu. Nešto mi nije dalo mira pa sam ih pozvala ponovo da proverim i svaki put su mi rekli da nemam razlooga za brigu - rekla je Amanda. 

Prema njenim rečima dobila je čak i mejl od pomenute kompanije u kome je jasno pisalo da nema razloga za brigu.

- Uopšte neće biti problema gospođo - napisala je između ostalog predstavnica te kompanije.

Uverena da će sve biti u najboljem redu Amanda je spakovala stvari za sebe i bebe, nestrpljivo očekujući polazak na put. Dan pre samog leta zazvonio joj je telefon i Amandi je saopšteno da ipak neće moći sama da putuje sa svojim bebama. Ova mlada mama ostala je zatečena ovakvim neočekivanim preokretom i to u trenutku kad praktično nije mogla ništa da uradi osim da odustane od planiranog putvanja. 

- Kao samohrana majka, sve radim sama. Bila sam u šoku i počela sam da plačem od besa i nemoći. Bilo je užasno stresno, dobila sam jak napad panike, mislila sam da neću moći da se kontrolišem - rekla je Amanda. 

Prema kanadskim propisima o vazduhoplovstvu "nijedan putnik ne može biti odgovoran za više od jednog deteta mlađeg od dve godine. Ako je put neophodan u tom slučaju mora da kupi dodatno sedište, ili da povede nekoga ko bi bio uz drugo dete tokom leta. 

printscreen/tiktok/amandaleighvienno

Bila je očajna zbog promena mišljenja kompanije i teško je podnela tu situaciju

 

- Iskreno, osećam se beznadežno i diskriminisano, jer ću se naredne dve godine dok moja deca ne pređu propisanu starosnu granicu neću moći nigde da putujem sa svojim bebama - rekla je očajna Amanda. 

Avio-kompanija koja se ponela krajnje nekorektno prema njoj vratila je Amandi novac za avio karte, ali to nije rešilo njen ali i problem drugim samohranim majama sa malom decom koja ne mogu nigde da mrdnu bez pratnje.  

BONUS VIDEO:

Komentari (0)