Ispovesti

OSTAVILA SAM MUŽA NAKON BROJNIH PREVARA, SADA JE USLEDILA NJEGOVA OSVETA: Nesrećna žena kroz suze je progovorila o drami, u sve su umešana i njihova deca (FOTO)

Njen problem leži u staroj rani iz prošlosti sa kojom i dan danas vodi bitku.

02.07.2023 20:01

OSTAVILA SAM MUŽA NAKON BROJNIH PREVARA, SADA JE USLEDILA NJEGOVA OSVETA: Nesrećna žena kroz suze je progovorila o drami, u sve su umešana i njihova deca (FOTO)
razvod

Brak je zajednica koju je veoma teško održati u balansu. Nijedan brak nije savršen. Najčešći razlog za razvod je prevara koja ozbiljno i trajno remeti supružnike. Međutim, razvod ne pogađa samo njih, već i njihovu decu, ako ih imaju. Mnoga pitanja se tada otvaraju, a najveće od svih se tiče brige o tome kako će deca podneti razvod svojih roditelja.

shutterstock.com

Najčešći razlog za razvod je prevara koja ozbiljno i trajno remeti supružnike

Ispovest žene koja se razvela od supruga zbog prevare, nateraće vas da se zapitate da li je trebala da mu uzvrati istom merom. Iako je on glavni krivac za krah ljubavi, sada krivicu svaljuju na nju i on i njihova deca, pa je odlučila da se obrati bračnom savetniku. 

- Ja sam žena u svojim 70-ima i razvela sam se od svog supruga pre nekoliko godina. Posednjih 10 godina sam s nekim drugim i iako smo vrlo sretni, nikada se nismo venčali. Nismo videli potrebu za tim, budući da smo oboje bili nesrećni u braku u prošlosti. Moj problem zapravo leži u staroj rani iz prošlosti koja me ponovno progoni - rekla je žena. 

U inat njemu je imala kratku aferu, jer je povrh svega bio okrutan.

- Kada sam bila u braku i moja deca su bila mala, imala sam kratkotrajnu aferu. Uključila sam se u tu vezu jer sam bila usamljena u svom braku. Znala sam da je moj suprug već dugo vremena imao druge žene, ali osećala sam se zarobljeno  jer sam imala dvoje male dece u to vreme. On je bio bio vrlo okrutan jer je često pozivao te žene na događanja i zabave, što je bilo grozno za mene. Na kraju sam ga suočila s njegovim aferama i napustila ga kad su moja deca malo odrasla - nastavlja žena.

shutterstock.com

On sada želi da svali krivicu na nju i kaže da je ona kriva za razvod njihovog braka

Besan muškarac je svalio krivicu na ženu, a sada su i njena deca ljuta na nju. 

- Uglavnom, on sada ima skoro 80 godina i očito je vrlo besan jer je rekao našem sinu i ćerki da je moja preljuba dovela do našeg razvoda, što apsolutno nije istina. Znam da afera nije bila rešenje, ali bila je odgovor na njegovo grozno ponašanje tokom godina. Moja deca deluju ljuto i razočarano sa mnom. Moja ćerka je rekla da je šokirana i nikad nije mislila da sam sposobna za to. Pitanje je, trebam li im reći šta je njihov tata radio u to vreme ili će se Pandorina kutija sama otvoriti? - pitala je zabrinuta žena. 

pexels.com

Bračna savetnica kaže da bi trebala da bude iskrena i da kaže svojoj deci da je on krivac

Bračna savetnica odgovara da bi trebala iskreno da kaže svojoj deci koji je bio razlog, ali da ne svaljuje krivicu na njega. 

- Mislim da biste trebali biti iskreni prema svojoj deci. Oboje su odrasli i mislim da je vreme da se maske skinu sada kada je vaš bivši otkrio sve. Ne morate klevetati njihovog oca ili ulaziti u previše detalja, ali možete im dati činjenice i staviti aferu koju ste imali u kontekst - kaže savetnica.

shutterstock.com

Morate da kažete deci da ne želite da se vraćate u prošlost i nemojte da ulazite u detalje

Smatra da njen suprug glumi žrtvu jer se potajno kaje zbog svog ponašanja, a da bi onda trebala da objasni svojoj deci da je ostala u braku i duže nego što je trebalo, ali da je to prošlost i da ne želite da se prisećate ružnih momenata. 

- Ne znam zašto bi vaš bivši odabrao sada da otkrije tu aferu i pokušava da skupi bodove tako što će vas kriviti za kraj braka. Možda ima veze s nadolazećim važnim rođendanom, možda oseća krivicu i kaje se zbog načina na koji se ponašao, ali definitivno glumi "jadnika". Mislim da biste trebali biti odlučni kada razgovarate s decom i, nakon što im kažete svoju stranu priče, jasno im stavite do znanja da je to prošlost i da ne želite više o tome da govorite. Trebali biste takođe da znate da ste ostali u braku duže nego što biste trebali, jer ste želeli njima da pružite stabilnost. Trebaju znati celu priču i ceniti da ste učinili sve što je u vašoj moći da im osigurate dobrobit - zaključuje bračna savetnica. 

 

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)