Ispovesti

BAKA LAŽNOM ASTRONAUTU SLALA NOVAC ZA KARTU IZ SVEMIRA KAKO BI SE VIDELI: Ljubav počeli putem aplikacije, a onda je usledilo nešto još gore!

Neverovatna priča o ženi koja je poslala novac svom onlajn-partneru kako bi kupio povratnu kartu iz svemira, obišla je ceo svet.

16.10.2022 15:02

BAKA LAŽNOM ASTRONAUTU SLALA NOVAC ZA KARTU IZ SVEMIRA KAKO BI SE VIDELI: Ljubav počeli putem aplikacije, a onda je usledilo nešto još gore!
shutterstock.com

Naivna žena iz Japana poverovala je da se navodni ruski astronaut zaljubio u nju pa je svom dragom poslala novac da kupi povratnu kartu iz svemira. Ta priča izazvala je neverovatan šok u čitavom svetu, a posebno njen epilog - nesrećna starica je ukupno na lažnog ljubavnika potrošila neverovatnu 31.000 evra.

Naime, prevaranti vrebaju na svakom koraku, a internet je postao omiljeno mesto gde oni "love" svoje naivne žrtve. Preko društvenih mreža lažno se predstavljaju kao muzičke ili filmske zvezde, zavode one lakovernije korisnike i to samo s jednim ciljem - samo da bi im uzeli što više novca.

Jedan od prevaranata je, međutim, bio maštovitiji u odnosu na ostale i što je najšokantnije od svega, uspeo je da svoje laži dobro unovči. On se lažno predstavio kao astronaut i tako zaveo jednu vremešnu Japanku.  

Pixabay.com

Prevarant je baki slao svoje navodne fotografije iz svemira u skafanderu i na kojima mu se ne vidi lice

Slike iz svemira

Sve je počelo kada je žena (65) koja živi u Japanu dobila poruku na Instagramu od tobožnjeg ruskog astronauta. Kako joj je objasnio, zaposlen je na Internacionalnoj svemirskoj stanici i užasno je usamljen. Baka je poverovala u njegovu priču i počelo je svakodnevno dopisivanje.

Već posle nekoliko dana on joj je priznao da se zaljubio u nju i zaprosio je. Oduševljena žena je prosidbu prihvatila, iako ga nikad nije videla uživo, čak ni preko kamere na kompjuteru.

- Slao mi je svoje navodne fotografije u skafanderu gde se ne vidi lice. Pričao mi je kako svakog dana izlaže svoj život opasnosti kad izađe sa svemirske stanice kako bi nešto popravio i da ga u tom teškom radu održava samo pomisao na mene - ispričala je nesrećna žena koja je poverovala u njegovu priču.

Nakon što ju je zaprosio, saopštio joj je i da će doći u Japan i oženiti je. Navodio je da će to učiniti čim uspe da se vrati na planetu Zemlju.

Pixabay.com

Prevarant je uspeo da ubedi baku kako je na misiji na Internacionalnoj svemirskoj stanici

Ispraznila račun

U tom trenutku bajkovita svemirska priča dobila je (ne)očekivani obrt. Lažni astronaut se požalio ženi kako nema para za povratak iz svemira i zamolio ju je da mu pošalje nešto novca kako bi mogao da kupi povratku kartu iz svemira.

Vrlo vešto zatražio je manju sumu novca, ali već sutradan je tražio još i još.

Da nešto nije u redu, nesrećna žena je shvatila kad je ispraznila račun sa ušteđevinom i izračunala da je svom "partneru" za 20 dana poslala 31.000 evra. Tada se obratila policiji, ali je usledio hladan tuš.

- Rekli su mi da ne postoji linija koja prevozi astronaute iz svemira ka Zemlji i da to funkcioniše potpuno drugačije. On čak nije ni bio astronaut, a fotografije koje mi je slao skidao je sa interneta. Pisala sam mu da mi vrati novac, ali je on nestao bez traga i glasa, a njegov nalog preko koga smo se dopisivali jednostavno je ugašen – požalila se žena.

Kada su je policajci upitali kako je mogla da poveruje u njegovu priču, ona je objasnila kako joj je pričao lepe priče o svemiru, da je često pominjao NASU pa je poverovala da je zaista astronaut.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)