Zanimljivosti

EVO KOLIKO NOVCA ZAPRAVO ZARAĐUJU INFLUENSERI! Erika raskrinkala Tiktokere, ovaj odgovor smo vi čekali! (VIDEO)

Erika Kulberg zarađuje preko društvenih mreža i Jutjuba, a sada je otkrila koliko se zapravo možete obogatiti od reklama i beleženja kreativnih sadržaja.

09.10.2022 16:05

EVO KOLIKO NOVCA ZAPRAVO ZARAĐUJU INFLUENSERI! Erika raskrinkala Tiktokere, ovaj odgovor smo vi čekali! (VIDEO)
pexels.com

Poslednjih godina s razvojem tehnologije razvile su se i profesije koje se odnose na rad putem interneta. Influenseri su samo jedna od njih, a pandemija koronavirusa je posebno doprinela tome da se kancelarije zamene radom od kuće. Ovaj posao čini se kao lagana zarada. Kada vidimo samo influensere u Srbiji jasno nam je da dosta dobro žive, svakako bolje od većine svojih vršnjaka. To dovodi do sve češćeg pitanja, koliko se zapravo novca zarađuje od reklamiranja proizvoda putem interneta?

Influenserka Erika Kublerg dala je odgovor na to pitanje.

Svako ko provodi vreme na TikToku, sigurno je čuo za Eriku. Ona je advokatica koja putem ove mreže čita najsitnije stavke ugovora koje svako od nas preskoči kada je u pitanju ta važna dokumentacija. Ta Tiktorkerka zapravo rešava problem koji nastane usled potpisivanja kojekakvih sporazuma u brzini, a koji nas posle dovode u brojne neprilike. 

@erikakullberg How much every platform pays me 🤫 @Creators Agency ♬ original sound - Money Lawyer Erika

Erika na TikToku ima oko 9 miliona pratilaca, kao i 60 miliona lajkova, a njeni snimci beleže oko 450 miliona pregleda. To su zaista impozantne cifre, posebno ako se uzme u obzir da je ona taj uspeh postigla za samo godinu dana. Kako objašnjava, za to je od TikToka prihodovala 3.250 dolara. Na dnevnom nivou je zarađivala po nekoliko dolara, u proseku od 3 do 25.

Kada je reč o Fejsbuku, Erika fino zarađuje i od te društvene mreže. Naime, ona na toj platformi ima oko 3,3 miliona pratilaca.  Za samo tri meseca objavljivanja sadržaja zaradila je oko 3.100 dolara. 

- Sjajna stvar je što su snimci koje objavljujem na Fejsbuku isti oni koje objavljujem na TikToku, pa ne moram posebno da kreiram sadržaje - kaže Erika.

Ipak, potpuno druga situacija je sa Instagramom. Za razliku od TikToka i Fejsbuka gde zaradu dobija samo na osnovu popularnosti snimaka koje objavljuje, Instagram to ne čini. Erika od te platforme nije zaradila ništa, iako i tamo broji milione pratilaca i veliku brojnost pregleda na snimcima.

shutterstock.com

Mnogima se čini da novac od društvenih mreža pada s neba 

 

S druge strane, Erika je najviše novca zaradila od Jutjuba. Ona na toj platformi ima oko 750.000 pratilaca. Ipak, cifra koju je zaradila neuporedivo je veća u odnosu na druge mreže budući da ona iznosi 200.000 dolara za dve godine. 

- Jutjub različito plaća u zavisnosti od toga da li je video kratak ili dugačak. Za video od nekih desetak minuta trajanja Jutjub isplaćuje i do 35.000 dolara - objasnila je Erika dodavši da su takva plaćanja važila za period pre oporezivanja. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)