Zanimljivosti

PROGOVORILA O PROBLEMU KOG SE PLAŠE SVE TRUDNICE! Rijaliti zvezda morala da menja život iz korena nakon dijagnoze!

Kantautorka i rijaliti zvezda Keli Ozborn u poslednjem je tromesečju trudnoće i otkrila je da joj je dijagnostifikovan zdravstveni problem koji ju je veoma zabrinuo.

07.10.2022 22:01

PROGOVORILA O PROBLEMU KOG SE PLAŠE SVE TRUDNICE! Rijaliti zvezda morala da menja život iz korena nakon dijagnoze!
Tanjug/Jordan Strauss

Nekada "divlja" članica poznate porodice Ozborn, a danas uspešna mlada kantautorka i dizajnerka, Keli Ozborn, otkrila je da će krajem godine postati majka jednog dečaka.

Trudnoća se odvijala u najboljem redu sve donedavno kada je Keli primetila velike i veoma nagle promene u svom organizmu. Počela je naglo da se goji, otiče i konstantno je osećala umor. Tada je otišla kod lekara na kontrolu i čula razočaravajuće vesti. Dijagonostifikovan joj je gestacijski dijabetes.

Nisam se hranila kako treba. Prva stvar s kojom sam preterivala bila su slatka pića, sokovi. Iako sam ih pila sveže ceđene, sadržavali su mnogo više šećera nego što mi je trebalo. Celu trudnoću nisam osetila nikakvu žudnju, osim za šećerom, a to je nešto što nikad nisam iskusila - otkrila je Keli za magazin Pipl. 

Otkako je dobila dijagnozu, ona je smanjila unos šećera, zbog čega ju je bolela glava. To je, istakla je, bio šok za njen organizam. Brzo je, međutim, počela da primećuje pozitivne promene. 

Koža mi se pročistila, ne moram više da se šminkam. Savršena je otkako sam izbacila šećer. A još jedna prednost je što mi više nisu potrebne kompresijske čarape. Jednostavno imam više energije i bolje spavam - otkrila je Keli koja je prvo mislila da je sama izazvala problem, ali lekari su je demantovali u tim uverenjima.

Gestacijski dijabetes (trudnički dijabetes) ispoljava se kao smanjena tolerancija na glukozu, koja se prvi put zapaža u toku trudnoće. Najčešće se javlja između 24. i 28. nedelje trudnoće. Nestaje nakon porođaja kada se hormoni vrate u normalan nivo.Trudnički dijabetes je posledica hormonskog disbalansa, koji blokira proizvodnju potrebne količine insulina.

Inače, Keli će po prvi put postati majka u 37. godini sa svojim partnerom Sidom Vilsonom. Ljubav između njih rodila se nakon više od dve decenije prijateljstva, te vezu smatraju sudbonosnom. 

Ozbornova je odrasla pred televizijskim kamerama, pa se nikad nije libila da svaki detalj iz svog života podeli sa fanovima širom sveta. Od prvih nedelja trudnoće javnost je obaveštavala o svemu kroz šta prolazi i o čemu razmišlja. Nedavno se pojavila u emisiji "Red Table Talk" i iskreno objasnila da je odlučila da neće dojiti bebu.

- Odlučila sam da ostanem na lekovima umesto dojenja. Kakva ću ja to biti majka ako počnem da budem samodestruktivna? - zaključila je ona.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)