Zanimljivosti

MRAČNA TAJNA O TRUDNOĆAMA MERILIN MONRO! Film o omiljenoj plavuši rešio sumnje o tome da li je imala dece, odgovor će vas šokirati! (VIDEO)

Pet decenija prošlo je od smrti glumice i prve starlete Merilin Monro, a detalji iz njenog života još intrigiraju javnost.

01.10.2022 18:01

MRAČNA TAJNA O TRUDNOĆAMA MERILIN MONRO! Film o omiljenoj plavuši rešio sumnje o tome da li je imala dece, odgovor  će vas šokirati! (VIDEO)
YouTube/printscreen

Merilin Monro bila je velika zvezda svog vremena, a njen sjaj se nije ugasio ni do današnjih dana. Iako je prošlo pet decenija otkad je preminula pod nerazjašnjenim okolnostima, detalji njenog života još intrigiraju javnost.

Film „Blondi“  koji je počeo sa emitovanjem na Netfliksu, pokrenuo je brojna pitanja o životu omiljene plavuše 20. veka. Reč nije o biografskom filmu, pa čak ni o ostvarenju rađenom prema autorizovanoj biografiji, već po romanu spisateljice Džojs Kerol Outs. On je ipak svetsku javnost  ostavio u šoku zbog detalja koji su izneseni o njemu o čuvenoj lepotici, a koji dosad nisu bili poznati. 

Tanjug/AP

Kadar iz filma "Blondi"

Merilin se udavala triput. Poslednji suprug bio joj je Artur Miler sa kojim je bila od 1956. do 1961 godine. Pre njega bila je u braku sa Džoom Dimadžom i to samo godinu dana, a pre njega u zajednici koji je trajao četiri godine. U pitanju je bio Džejms Daferti.

U filmu "Blondi" pominju se šokantne stvari, među kojima je i ta da je Merilin bila trudna čak triput i svaki put je imala pobačaj.

Prva njena trudnoća završila se 1956. spontanim pobačajem. Godinu dana kasnije ponovo je ostala u drugom stanju, ali trudnoća je bila vannmaterična i plod nije mogao da preživi. Glumca je treći put ostala u drugom stanju 1958, dok je snimala film "Neki to vole vruće", ali je u decembru iste godine doživela pobačaj. 

Novi film sugeriše da je Merilin namerno pobacila nakon navodne afere s tadašnjim američkim predsednikom Džonom Kenedijem. Ipak, nema dokaza koji bi potvrdili da se to zaista dogodilo, niti da li je u pitanju bilo dete bivšeg lidera SAD. 

printscreen/instagram.com

Merilin Monro bila je ikona svog vremena

Inače, godinama se sugerisalo da je Merilin Monro imala zdravstvenih problema zbog kojih zapravo nije mogla da održi nijednu trudnoću. Rad iz 2008. koji je objavila Nacionalna medicinska biblioteka sugeriše da se ona borila s endometriozom što je "dovelo do progresivno povećane upotrebe jakih anelgetika, sredstava za smirenje i hipnotika".

Inače, endometrioza jajnika često se definiše kao bolno stanje koje karakteriše rast endometrijuma van materice, a bol se javlja kada telo pokušava da odbaci takvo tkivo. Endometrioza se najčešće javlja na jajnicima, jajovodu, slepom crevu kao i na bešici. Kod endometrioze na jajniku najčešće nastaju ciste koje se mogu javiti na jednom ili oba jajnika što uzrokuje bol u donjem delu stomaka.

Problem nastaje jer se endometrijum manifestuje kao da je u materici, pa tako umesto da bude izbačen iz organizma tokom menstruacije, krvarenje se odvija u delovima tela gde ne bi trebalo, što izaziva poprilično jake bolove. Iako se o uzroku ovog poremećja ne zna mnogo, može se reći da je endometrioza jajnika genetski poremećaj koji se prenosi s kolena na koleno.

Merilin je umrla u 36. godini života, bez dece, a njena smrt do danas je jedna od najvećih misterija.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)