Šminka

JEZIVO, OVU ŽENU ZOVU NAJVEĆIM PREVARANTOM NA SVETU! Kada vidite kako u stvari izgleda zaprepastićete se!

Šarlot Raf, poznata šminkerka na TikToku, izazvala je pravu pomamu na društvenim mrežama kada je pratiocima otkrila kako u stvari izgleda bez trunke mejkapa.

01.05.2022 08:05

JEZIVO, OVU ŽENU ZOVU NAJVEĆIM PREVARANTOM NA SVETU! Kada vidite kako u stvari izgleda zaprepastićete se!
tiktok/printscreen-charlotterough

Moć šminke je ogromna i ženama je ona i vizuelni i psihološki saveznik kada žele da izgledaju i da se osećaju bolje. Neretko se dešava da se dame nazivaju folirantima zbog količine šminke koju koriste, a portal Srećna Republika vam donosi upravo priču jedne takve žene, koja zbog svojih transformacije trpi svakodnevne napade.

Naime, 18-godišnja Škotlanđanka Šarlot Raf snima videe za TikTok, a neki od njih su čak postali i viralni sa više od milion pregleda. I dok je većina komentara koje dobija pozitivna, često postoje i poruke koje ostavljaju ljudi koji kritikuju njen izgled pre nego što se našminka.

Ta devojka kaže da su takvi komentari veoma štetni jer održavaju ideju da nikada ne može izgledati tako dobro bez šminke kao sa njom.

- Dobijam mnogo kritika i poruka mržnje na takvim video-snimcima. Uglavnom me nazivaju prevarantom, što može biti veoma štetno jer nagoveštava da bez šminke nikada ne mogu da izgledam tako dobro kao kad se našminkam. Takođe, dobijam mnogo komentara “Izgledaš dobro samo zato što na licu imaš 3 kila šminke”, a to je prosto smešno! - rekla je očajna Rafova.

@charlotterough

omg the clocks went forward, anyway new transition?! ♬ Light Switch - Charlie Puth

Ipak, Šarlot je naučila je da ne dozvoli da je negativni komentari pogađaju, ali to nije oduvek bilo tako lako. Naime, negativnost koja ju je zapljusnula je bila štetna za njeno mentalno zdravlje.

- Na početku, kada su moji snimci tek počeli da dobijaju na popularnosti, to je definitivno imalo ogroman uticaj na moje mentalno zdravlje. Dobijala sam pretnje smrću i hiljade komentara u kojima su me nazivali “ružnom” i “debelom”. Sada sam naučila da ignorišem komentare, a i dobijam sve više podrške ljubavi, a sve manje hejterskih komentara! - dodala je ona.

@charlotterough i RUSHED this bc i need go out LOL but damn what a fail, ib @natashajanewood ♬ Light Switch - Charlie Puth

Devojka ima više od 74.000 pratilaca na TikToku, a aktivna je i na Instagram nalogu, i uprkos negativnoj pažnji koju dobija od Internet trolova, ona voli tu zajednicu koju je osnovala na društvenim mrežama.

Govoreći o svom uspehu na TikToku, rekla je da je presrećna. 

- Društvene mreže su uvek bile nešto u čemu sam uživala. Gledala sam druge šminkere kako postaju popularni na ovoj platform i uvek mi je to bilo intrigantno. Čudno mi je jer sam sada baš ja jedna od onih koji imaju izuzetno upešne i gledane TikTok videe - istakla je mlada žena. 

Uprkos tome što je još veoma mlada, Šarlot, koja kaže da šminkanje posmatra kao umetnost, nada se da će jednog dana lansirati sopstvenu liniju mejkapa uz pomoć uspeha na popularnoj mreži, piše portal Miror

- Definitivno bih rekla da je šminkanje za mene vid umetnosti. Uživam kada sedim za svojim šminkerskim stolom i slušam muziku i uživam u procesu pre i posle. Volela bih da jednog dana imam svoju liniju šminke. Volela bih da nastavim da razvijam svoje medijske platforme i na TikToku i na Instagramu, i volela bih da nastavim da zabavljam druge jer je to glavni razlog za ovo što radim! - zaključila je Šarlot.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)