Šminka

NAŠMINKAJTE SE KOROM OD BANANE I CVEKLOM! Razultat će vas potpuno oduševiti! (VIDEO)

Ukoliko ste potrošili bronzer ili vam se rumenilo pokvarilo, a hitno vam je potrebno da se našminkate, trk do frižidera.

14.04.2022 16:00

NAŠMINKAJTE SE KOROM OD BANANE I CVEKLOM! Razultat će vas potpuno oduševiti! (VIDEO)
instagran reels/printscreen-makeup.molchanova

Stručno naneta šminka na ženskom licu ume da izgleda sjajno, ali kada okrenete pakovanje i pogledate sastojke vašeg omiljenog pudera ili karmina često vam ne bude dobro od spiska hemikalija koje se ređaju unedogled. Portal Srećna Republika vam donosi trikove kako se možete našminkati sasvim prirodno, uz namirnice koje svi imamo kod kuće, a među kojima su čak i kora od banane i cvekla. 

USNE

Ukoliko vam olovka za iscrtavanje usana nije pri puci, poslužiće i banana. Upaljačem zagrejte dršku banane, tako da se formira tamniji, zagoreli deo. Ostavite da se drška ohladi, a kada je sasvim hladna ivicom iscrtatajte konture usana i videćete da će se na njima pojaviti smeđa linija. Ublažite je četkicom pa na sredinu usana utapkajte cveklu isečenu na pola jer će ona vašim usnama dati lepu ružičastu boju. Preklopite usne par puta kako bi se sve stopilo. Dobićete efekat koji će vas oduševiti. 

LICE

Što se tena tiče, ovde su mogućnosti stvarno velike. Umesto bronzera, možete koristiti organski kakao prah jer će on vašem licu dati lepu, preplanulu boju. Umesto tečnog rumenila koristite sok cvekle jer će on vašim obrazima pružiti svežinu i blagi rumeni efekat. Umesto pudera u prahu poslužite se trikom naših baka i upotrebite pirinčano brašno. Ono je prema koži lica blago, i danas se koristi u brojnim kozmetičkim proizvodima, a vašem licu će dati idealnu dozu matiranosti i blagog sjaja.

OBRVE

Ako vam se istrošila olovka za obrve, a vi žurite da ih popunite, umočite četkicu u kakao prah. On će vašim obrvama dati gustinu, popuniti prazna mesta na kojima eventualno nedostaje poneka dlačica i pružiti vam prirodan efekat jer se idealno stapa s dlakom i kožom.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)