Odrasli

OTIŠLA SAM KOD KOZMETIČARA I OSTALA OBELEŽENA DO KRAJA ŽIVOTA! Jeziva životna priča obišla svet!

Kada je Džilijan Marej otišla na tretman lica, očekivala je da će iz salona izaći opušena i ulepšana, ali je umesto toga doživela nešto što nije očekivala ni u najluđim snovima.

04.04.2022 10:00

OTIŠLA SAM KOD KOZMETIČARA I OSTALA OBELEŽENA DO KRAJA ŽIVOTA! Jeziva životna priča obišla svet!
shutterstock.com

Kozmetičarka Li Marfi (41) primetila je kod svoje klijetkinje Džilijan (62) sumnjive mrlje po grudima dok joj je u oktobru 2021 godine radila tretman lica.

I sama Džilijan je primetila belege u junu, ali joj je laknulo kada joj je lekar rekao da nema razloga za brigu. Međutim, iskusna Marfijeva je ipak upozorila dugogodišnju mušteriju da bi ipak trebalo da potraži mišljenje drugog lekara. Portal Srećna Republika vam donosi dramatičan razvoj događaja koji je usledio.

- Izgledalo je kao crvena modrica. Čim ju je ugledala, rekla je da moram to da ispitam što je pre moguće. Pre toga, nekih šest meseci ranije, bila sam kod doktora i rekli su mi da samo namažem kremu i da nema razloga za brigu, da je sve u najboljem redu - počela je svo ispovest Džilijan, koja živi u Kernsu, u Australiji.

Ta majka jednog deteta, koja zajedno da suprugom Polom (58) vodi centar za brigu o deci, odmah je zakazala pregled kod dermatologa. Nakon što su joj lekari uradili biopsiju, kojom se ispituje prisustvo ćelija raka, Džilijan je bila zaprepašćena kada joj je saopštena poražavajuća dijagnoza. Džilijan je imala melanom drugog stadijuma iznad desne dojke i karcinom bazalnih ćelija na nosu.

Dok karcinom bazalnih ćelija obično sporo napreduje i skoro se nikada ne širi na druge delove tela, melanom je najsmrtonosniji oblik raka kože. Obe vrste su skoro uvek posledica štetnog delovanja sunčevih zraka, a Australija ima najveću stopu karcinoma kože u svetu. Melanom se može javiti u obliku asimetričnog mladeža, ima neravne granice, mešavinu različitih boja i obično je veći od 6 mm. S druge strane, karcinom bazalnih ćelija obično izgleda kao blago providna, sjajna ružičasta ili biserno bela kvrga na koži, i na njemu može da se stvara krasta ili da čak i krvari.

- Otišla sam kod dermatologa specijaliste za rak kože i on nije oklevao da uradi biopsiju. Četiri dana kasnije sam saznala da je kancerogen i bili su veoma ozbiljni po pitanju mog rezultata. Imala sam dve velike operacije za manje od tri nedelje. Kada sam saznala da je smrtonosno, bila sam u rasulu, tresla sam se, nisam mogla to da shvatim, mislila sam da je moj život gotov, mislila sam da mi je bvolest zahvatila i krvotok. Nisam znala koliko je strašno, a ispostavilo se da je bilo zaista loše - rekla je Džilijan.

Džilijan je imala operaciju u novembru, ali je morala ponovo da ide pod nož u decembru kako bi sprečila da se rak proširi na njene limfne čvorove. Lekari su morali da zađu četiri centimetra duboko da bi uklonili rak.

- Prvi put sam ostala u bolnici preko noći, ali nisu uspeli da uklone ceo melanom, pa smo morali da čekamo dve nedelje da bi mogli da zađu dublje. Bila sam u nesnosnim bolovima. Morali su da seku jako duboko i zbog toga još uvek nemam osećaj nelagode u desnoj dojci i u grudnom predelu. Bila sam na samoj ivici da se rak proširi, ali se to nije desilo, tako da nisu morali da mi vade limfne čvorove i da idem na kontrole svaka tri meseca - rekla je Džilijan.

Džilijan kaže da je sebi izgledala odvratno nakon silnih operacija.

- Sada se oporavljam i moj doktor ne može da veruje koliko dobro mi ide jer koristim vitamin B. Lice mi je dobro, šminka to može da pokrije, ali su mi grudi u poprilično lošem stanju. Još imam ožiljke i nosiću ih zauvek - rekla je ona.

Džilijan kuje Marfijevu u zvezde jer joj je spasa život i njih dve su izgradile divno prijateljstvo, piše San

- Neverovatno je da kozmetičarka uoči ono što je lekar prevideo. Ona je zlata vredna. Veoma sam srećna žena. Bez njene stručnosti ne bih bila ovde i moj doktor mi je rekao da je ona pun pogodak. Kada joj kažem da mi je spasla život, sva se naježi, preplave je emocije i veoma je srećna što je tako dobra u svom poslu. Idem kod Li na tretmane već nekoliko godina. Poznaje moju kožu kao svoj džep. Hvalim je svuda i govorim ljudima da idu kod nje jer radi svoj posao najbolje na svetu i veoma je brižna. Verovatno sam joj nabacila nekoliko mušterija. Moja porodica joj je mnogo zahvalna - rekla je Džilijan, na šta se nadovezala i Li.

- Tako sam srećna što sam uspela da pomognem prijateljici jer joj je onkolog rekao da bi se, da je duže čekala, rak proširio na limfne čvorove. Koristim kvalitetne proizvode za negu kože u svom salonu i serum vitamina B koji je učinio čuda sa Džilijaninim ožiljcima - rekla je ona. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)