Odrasli

IZ BEŠIKE JOJ IZVADILI ČAŠU! Ove fotografije će vas zaprepastiti, a posebno razlog otkud predmet na tom mestu!

Žena za koju su doktori mislili da ima infekciju urinarnog trakta je zapravo četiri godine nosila staklenu čašu zaglavljenu u bešici.

17.03.2022 11:00

IZ BEŠIKE JOJ IZVADILI ČAŠU! Ove fotografije će vas zaprepastiti, a posebno razlog otkud predmet na tom mestu!
shutterstock.com/Srećna republika

Neimenovana 45-godišnjakinja iz Tunisa došla je u bolnicu žaleći se na tipične simptome infekcije donjeg urinarnog trakta, kao što je nevoljno curenje urina. Portal Srećna Republika vam otkriva reakciju lekara kada su otkrili šta joj zapravo izaziva jezive tegobe.

Ono što je skener pokazao ostavilo je doktore u čudu, budući da su otkrili da se u njenoj bešici nalazi ni manje ni više nego – ČAŠA.

Naime, predmet, za koji bi svako pomislio da nema apsolutno nikakve šanse da stane u bilo koji organ, kod pomenute pacijentkinje se "smestio" unutar kamena u bešici, koji je bio širine čak 8 cm. 

Međutim, ono što je lekare potpuno zateklo jeste priznanje Tunišanke da čašu koristila kao seksualno pomagalo nekoliko godina ranije i da je ona otad u njenom organizmu. Pretpostavlja se da je predmet ubacila u uretru, kanal iz kojeg žene izbacuju urin, umesto u vaginu. Njen slučaj je objavljen u medicinskom časopisu, uključujući i zapanjujuće prizore sa skenera i sliku čaše i kamena u bešici.

Iako se u medicinskom izveštaju to ne pominje, žena je možda praktikovala nešto što je poznato kao "sondiranje uretre" ili “uretralna igra”. Ta veoma rizična aktivnost uključuje ubacivanje predmeta, u ovom slučaju čaše, u uretru.

- Najčešće se pomalo bizarna praksa radi kako bi se pojačalo seksualno zadovoljstvo i uzbuđenje, izveštava portal WebMD.

Lekari su se, kako navodi San, susretali sa slučajevima kada su ljudi namerno umetali predmete u kanal mokraćne bešike, bilo zbog problema sa mentalnim zdravljem ili zarad seksualnog zadovoljstva. Naravno, to nije nešto što se preporučuje.

- Motivacije koje se najčešće povezuju sa prisustvom stranih tela u bešici su seksualne ili erotske prirode. U bešiku se ubacuju različiti predmeti, a mnogi pacijenti ne uspevaju da ih sami uklone i veoma se stide da potraže pomoć lekara, što ukazuje na kliničku sliku koja je najčešće atipična i koja je vezana za intimu pacijenta - navodi se u izveštaju.

Inače, Tunišanka nije imala krv u urinu, niti je patila od urinarne inkontinencije. Ipak, imala je povećan broj crvenih krvnih zrnaca, što je ukazivalo na to da joj se telo bori protiv infekcije. Kamen u bešici je obično veoma mali, jedva da je širok nekoliko centimetara. U slučaju pomenute pacijentkinje, bio je prečnika 8 cm.

Kamenje u bešici nastaje od tvrdih mineralnih masa, onda kada se otpadne materije kristališu jer se bešika nije ispraznila kako treba. Međutim, može se formirati i oko stranog tela koje se nalazi u bešici, na primer staklene čaše.

U tom slučaju, lekari su operacijom uklonili kamen iz bešike, a kada su ga otvorili, u njemu su pronašli celu celcijatu čašu. Dva dana kasnije žena se sasvim oporavila i puštena je na kućno lečenje.

- Komplikovani oblici su oni kasno dijagnostikovani i često povezani sa ponovljenim infekcijama urinarnog trakta, litijazom i/ili fistulama. Najbolji tretman je i dalje preventiva, koja se postiže balansom između otkrivanja uzroka i mehanizama nastanka ovog poremećaja i dobrog seksualnog obrazovanja - zaključuje se u izveštaju.

 

Komentari (0)