Psihologija

POBEDILA RAK: Inspirativni saveti Lujze Hej za pobedu nad bolešću

Lujza Hej je motivacioni govornik i jedna od najpoznatijih autorki knjiga o samopouzdanju. Svojim vlastitim primerom i hrabrošću nadahnula je mnoge za pozitivne promene u životu a iz borbe sa teškom bolešću izašla je kao pobednik.

26.03.2022 18:14

POBEDILA RAK: Inspirativni saveti Lujze Hej za pobedu nad bolešću
pexels.com

Iako je njen put do slave i velikog uspeha bio trnovit, Lujza Hej nikada nije krila kroz šta je prošla kako bi postala moćna žena koja je nadahnula milione svojom pozitivnom energjom. Sada je iza sebe ostavila ogroman uspeh i mnoštvo knjiga koje milioni ljudi širom sveta čitaju. Autor je mnogih poznatih knjiga o samopouzdanju i samopoštovanju, poput "U vama je moć", "Kako da izlečite svoj život", u kojima deli inspirativne afirmacije i savete kako promeniti život na bolje.

Njeno detinjstvo nije bilo nimalo lako. Doživela je zlostavljanje od strane majke iz koga se kasnije rodilo veliko nezadovoljstvo, što je kako je isticala u svojim intervjuima bilo okidač za nastanak bolesti sa kojom se kasnije suočila. Odbila je medicinsku pomoć i odlučila sama da preuzme svoj žvot u ruke. Ova poznata spisateljica je zahvaljujući zdravoj ishrani, afirmacijama, opraštanju i vizualizaciji izlečila rak.

 

 

Osnov svega je menjati misli, voleti i prihvatati jer shvatila je da je nezadovoljstvo i nepraštanje izvor bolesti. Izlečila se promenom pogleda na svet, jer su joj doktori posle šest meseci rekli da je bolest nestala.

Pixabay

Najbolje što možete učiniti za sebe je-da volite sebe

 

U svojim nastupima i intervjuima uvek je isticala da je najbitnija ljubav prema sebi, jer ona čini čuda za naš život. Potrebno je da se čovek reši svih negativnih uverenja koja mu predstavljaju teret i da promeni misli i obrasce koji ga sprečavaju da živi život potpuno.

Pozitivne afirmacije je potrebno govoriti sebi, a najbolje je tako i započeti dan, lepim obraćanjem sebi i lepim očekivanjima koja predstoje.

Odgovornost

Svako od nas je krojač svog života i sreće. Zato, niko ne može bolje da se brine o nama nego što to možemo sami mi. Lujza Hej smatra, kao i većina nas, da uvek imamo izbor da preuzmemo odogovornost za ono što se dešava oko nas. Na taj način se bolje osećamo i bolesti nestaju.

unplash

Svako treba da preuzme odgovornost za sebe i svoje zdravlje

Hvaliti sebe

Da bismo se oslobodili negativnih emocija i uopšte pozitivno gledali na svet  treba da prestanemo da kritikujemo sebe i da više upućujemo pohvale sebi.  Jer, kritike uništavaju naš duh koliko god da smo jaki.

Otpuštati  stvari i opraštati

Mnoga nezadovoljstva i frustracije počinju od nepraštanja. Ljudi se bore sa tim, potiskujući  emocije u sebi i misleći da će same od sebe nestati. Dokle god gajimo tako nešto kod sebe bićemo nesrećni i bolesni. Lujza kaže da je osnov svega shvatiti kome treba oprostiti, i iako se neko loše poneo prema nama, treba otpustiti stvari i krenuti dalje. Koliko god mislili da je naša bol najveća, moramo razumeti i te ljude kojima treba da oprostimo i da su i oni patili i mislili najbolje u tom trenutku.

unplash

Važno je opraštati-zbog sebe

Gajiti ljubav

Ljubav ne mora biti samo prema drugoj osobi, ljubav treba gajiti i prema životu, načinu na koji sve funkcioniše i pokušati da se razume taj proces.

Isceljenje

Kako bismo odbacili brigu, strah i druge negativne emocije moramo ih zameniti pozitivnim, poput poverenja, osećaja sigurnosti  a to se čini češćim govorenjem „da“ životu.

Dakle, nekih univerzalnih usmerenja u životu smo svi svesni, iako ne postoje konkretni znakovi pored puta niti postoji uputstvo za život. Osluškivati svoj organizam i osećaj je najbolji putokaz koji će nam pomoći  a ništa bolje od posedovanja zdravog duha i pozitivne energije koji su pokretači svega.

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)