Tetka Saveta

NAJBOLJI NAČIN da bez mnogo ulaganja oplemenite svoj dom

Sa dolaskom proleća sve je lepše. Ono nas asocira na sunce, toplo vreme, na optimizam, ali i nove početke. A gde lepših početaka bez cveća?

11.03.2022 20:00

NAJBOLJI NAČIN da bez mnogo ulaganja oplemenite svoj dom
Pixabay

Zašto pojedini domovi odišu toplinom čim pređemo njihov prag? Iako će mnogi tvrditi da cveću nije mesto u sobi gde se spava ili boravi, ima onih koji će se složiti sa tim da ono itekako prijatno utiče na atmosferu u domu.

Cveće emituje dobru energiju i oplemenjuje dom. To je isto kao da smo uneli dašak proleća u kuću. Zamislite samo kako određene prostorije deluju hladno, bezlično i prazno bez njega. Samo pogled na neku biljku u prostoriji menja naše raspoloženje u trenutku. Duži boravak gde se uzgaja sobno cveće pretvara se u pravu antistres terapiju.

Pixabay

Saksija sa cvećem ukrasiće svaki kutak

Kolika je ljubav prema njemu najbolje se može videti u cvećarama i na cvetnim pijacama kada sa prvim suncem stignu i najlepši primerci za sobu i baštu, gde ga njegovi ljubitelji sa nestrpljenjem iščekuju i rado kupuju.

Mnogi će priznati da je prisustvo cveća u domu isto kao i sa članovima porodice. Prema njemu se pristupa brižno i posvećeno, mora se redovno zalivati i negovati. Ono oslikava jedan dom i kako porodica funkconiše. Zauzvrat ulepšava nam prostor, redukuje negativnu energiju i unosi živost u našoj okolini.

Nakon velikog prolećnog spremanja ili useljenja u novi stan, za nove početke, pravo je vreme da cveće zauzme svoje mesto na nekoj polici, prozoru vašeg doma ili makar kao buket u nekoj vazi na stolu. Ne samo da će vaša soba biti lepa i uređena već ćete imati odličnog pročišćivača vazduha i toksina.

Komentari (0)