Brak i veze

MLADA JE IZBACILA DRUGARICU SA SVADBE, O NJENIM RAZLOZIMA PRIČA CEO SVET: Tek što je zakoračila na proslavu, nastao je skandal (FOTO)

Ništa nije ni slutilo da će doći do ovakvog incidenta.

02.07.2023 14:01

MLADA JE IZBACILA DRUGARICU SA SVADBE, O NJENIM RAZLOZIMA PRIČA CEO SVET: Tek što je zakoračila na proslavu, nastao je skandal (FOTO)
shutterstock.com

Na dan venčanja svaka mlada želi da bude u centru pažnje zato što je to njen dan. Često se dešava da mlade biraju haljine za deveruše po svom ukusu, dok nekima to nije važno. Međutim, ova mlada nije odabrala haljine za svoje prijateljice, nego im je samo dala instukcije kako treba da izgledaju zbog njene tradicionalne rodbine, jer je želela da ispoštuje starije. Jedna drugarica i deveruša se odvažila da prekrši pravilo. 

Mlada (27) koja je odrasla uz vrlo strogu i tradicionalnu rodbinu, tražila je od svojih deveruša da nose bilo koji stil haljine u kojem im je prijatno, samo da je boje breskve i da budu svedene kako ne bi uvredile njenu rodbinu, piše Miror. Iako priznaje da se ona i njeni roditelji ne slažu uvek sa mišljenjima rodbine, ova mlada je rešila da ćuti kako bi održala mir i pokazala poštovanje prema starijima. Za jednu od njenih deveruša Avu, kažu da je vrlo strastvena feministkinja, a mlada je znala da se neće složiti sa stavovima njene šire familije.

Shutterstock

Venćanje je otišlo u pogrešnom smeru zbog haljine

Međutim, njeni strahovi su nestali kad ju je Ava, koju poznaje još sa fakulteta, uverila da neće ništa reći i da je tu samo kao prijateljica koja će joj pružiti podršku. Nažalost, sve je ipak pošlo po zlu na venčanju, nakon što je Ava ušla odevena u nešto za šta je znala da će uvrediti mladinu rodbinu.

-  Ava je rekla da će svoju haljinu šiti po narudžbini i nikada mi nije pokazala sliku jer je bila u izradi. Na venčanje je došla u vrlo uskoj haljini boje breskve koja je puno toga otkrivala. Moja svekrva je rekla da će se ona pozabaviti sa tim i izbacila ju je, a Ava je rekla da je haljina njen način izražavanja. Više ne razgovara sa mnom, ali zaista ne mislim da sam pogrešila - kaže novopečena mlada za Redit

Zatim je objasnila zašto smatra da je njena haljina bila neprikladna. Kako je objasnila, uska i mini haljina bez rukava nije za ovakvo dešavanje. 

- I sama nosim usku odeću sličnu onoj koju je nosila ona, ali mislim da to nije prikladno za venčanje, pogotovo jer sam na svom venčanju zbog svoje rodbine tražila da nose skromnu odeću - nastavila je.

Foto: Shutterstock

Jednu deverušu je izbacila sa svadbe zbog neprikladne haljine i od tada ne razgovaraju

Mišljenja o svađi bila su podijeljena. Dok su neki smatrali da je Ava trebala da odabere bolji trenutak da se "izrazi", drugi su istakli da je mlada trebala unapred da odredi model haljine.  

- Zamolila si je da nešto ne učini, ona je to ipak učinila i napravila malu sporednu predstavu na dan koji bi trebao biti posvećen tebi i tvom novom mužu. Razumem da se možda ne slaže sa tvojom religioznom rodbinom i shvatam da svoju odeću smatra svojim načinom 'izražavanja', ali za to postoji vreme i mesto, a ovo nije bilo jedno od njih. Ako nije mogla da ispoštuje tvoje želje i  instrukcije za događaj, nije uopšte trebala da dođe, a da ti je je stvarno bila prijateljica, shvatila bi sve te stvari - napisao je jedan od korisnika Redita.

Neki korisnici Redita imali su drugačije mišljenje.

- Dala si deverušama pravila oko stila haljine, nisi je zamolila da je opiše ili pošalje slike, a kladim se da nisi ni platila za to, a  od nje očekuješ da sledi tradiciju sa kojom se ti ne slažeš, tvoji se roditelji ne slažu, a tvoj partner i njegova porodica se takođe ne slažu - rekao je drugi korisnik

 

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Klod

02.07.2023 22:09

J*te...zaista o tome pise ceo svet! Evo citam upravo newyork times, pise i britanski Mirror, pa nemacki Frankfurter Allgemeine Zeitung, i na kraju corriere dela sera4