Brak i veze

OVA PITANJA IZLUĐUJU SVAKOG MUŠKARCA: Evo kako da izbegnete svađu a dobijete odgovor koji ste želele (FOTO)

Priznajte, sigurno ste makar neku od ovih rečenica uputile svom partneru.

14.04.2023 22:01

OVA PITANJA IZLUĐUJU SVAKOG MUŠKARCA: Evo kako da izbegnete svađu a dobijete odgovor koji ste želele (FOTO)
shutterstock.com

Muško-ženski odnosi su večita misterija, pa svi tvrde da se ni dan danas muškarci i žene ne razumeju jer imaju drugačiju percepciju sveta ali i razumevanja emocija onog drugog. To ne znači da ih nećemo nikada razumeti, važno je samo da i jedni i drugi prepoznaju kakve obrasce ponašanja izbegavati ako znamo da će to izazvati negativnu emociju kod druge strane ili nerazumevanje istog.

pexels.com

Neka pitanja muškarci jednostavno nežele da čuju jer ne znaju šta da odgovore

Žene su sklone često raznim zapitkivanjima ali i optužbama na koje muškarci skoro uvek ne znaju kako da odgovore i da se nose sa tim, pa često kao odbrambeni mehanizam koriste ćutnju ali nekada i beg iz veze. Da biste izbegli ovakve scenarije, tu su stručnjaci da pomognu i upute na poželjnije ponašanje. Naravno, ne treba se veštački ponašati ali nije na odmet ovo uvrstiti u svoje navike i posmatrati na taj način situaciju.

Psiholog koja objavljuje snimke na TikTok mreži kao Sarfati Ester napominje da treba izbegavati ova pitanja.

O čemu razmišljaš?

U većini slučajeva vas ne zanima o čemu vaš dragi misli, najbitnije od svega vam je da misli na vas i vašu vezu. Samo se fokusirajte na to da budete sigurni u svoja osećanja i pustite njega da razmišlja o čemu god želi. 

 

 

Da li izgledam debelo?

Muškarce ništa više ne izluđuje od ovog pitanja i to će svi priznati, jer su dovedeni pred svršen čin. Da li postoji muškarac koji je ikada odgovorio na ovo pitanje sa "da"? Ono što ga vi tim pitanjem zaista pitate je "da li sam ti privlačna, mislim da sam nabacila koje kilo i ne znam da li me još uvek želiš?" Ali budite sigurne da je to toliko neprivlačno biti nesiguran, jer će vaš partner biti iznerviran jer sebi snižavate vrednost.

Vraćati se na stvari iz prošlosti

Nemojte u glavi držati listu svega što je vaš partner pogrešio u prošlosti  koristiti to kao oružje kada ste besni na njega. Ako ste mu oprostili nešto a on vas pita "da li smo u redu sa tim", ostavite to u prošlosti.

Zašto ti nikada ne uradiš "ovo ili ono"?

Muškarci retko imaju pozitivan odgovor na ovakva pitanja. Umesto tog, videćete da je ogorčen i sigurno je da nikada neće uraditi to što ste mu napomenuli. Bolji način da mu to saopštite je da mu kažete "zaista bih volela kada bi to urado" jer momci vole uvažavanje.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)