Lifestyle

JEDNU STVAR UVEK MORATE DA IMATE U KOLIMA, ČAK I ZA KRATKU VOŽNJU: Sitnica koja može život da vam spasi!

Čak i kada napravite spisak neophodnih stvari, dešavaju se propusti.

23.07.2024 10:08

JEDNU STVAR UVEK MORATE DA IMATE U KOLIMA, ČAK I ZA KRATKU VOŽNJU: Sitnica koja može život da vam spasi!
Shutterstock

Niko ne može da predvidi šta će se dogodti u narednih nekoliko sati, ali to ne znači da ne treba da budete spremni za iznenađenja. Zbog toga popularni jutjuber Šazad Šik savetuje vozačima da uvek kada sednu kola provere da li su poneli važne lekove.

Šazad je istakao važnost nošenja neophodnih lekova prilikom svake vožnje, čak i na najkraćim putovanjima

- Recimo, tipičan scenario, idete do prodavnice ili lokalnog supermarketa. Možda je to samo nekoliko milja udaljeno, ali ste ostavili svoje stvari kod kuće. Ako je to nešto što vam zaista treba ili je vrlo hitno za vas, imajte na umu da se stvari događaju. Saobraćaj se dešava, loše vreme se dešava, gume pucaju, dolazi do kvara, nikad se ne zna. Zato uvek ponesite lekove sa sobom - poručuje Šik i nastavlja:

Shutterstock

Budite spremni na sva iznenađenja

- Ja nemam nikakve lekove koje redovno koristim, ali sam sklon glavoboljama - često ih imam. Zbog toga uvek nosim ibuprofen sa sobom u torbi ili džepu jakne. Ako idem na duže putovanje, automobilom ili na neki drugi način, uvek ga imam sa sobom.


- Takođe, uvek je zaista dobra ideja, posebno ako putujete u područje gde ćete teško pronaći prodavnicu ili apoteku. Bez obzira na udaljenost koju planirate da pređete, držite malu zalihu lekova koji su još uvek u roku trajanja na sigurnom mestu u vozilu, gde deca ne mogu da im pristupe, poput zaključane pregrade za rukavice. Takođe, ponesite i kopiju vašeg recepta, naročito ako idete dalje, u slučaju da vam bude potrebno više lekova, pogotovo na letnjim odmorima - naglasio je Li Pafet, vlasnik firme za proizvodnju auto delova, piše Mirror.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)