Odrasli

OVE STVARI NE SMETE DA OSTAVITE U AUTOMOBILU PO VRUĆINI: Vrlo su opasne i mogu da izazovu potencijalnu eksploziju

U kolima držimo razne često nepotrebne sitnice koje mogu da se zapale po visokim temperaturama.

11.07.2024 13:45

OVE STVARI NE SMETE DA OSTAVITE U AUTOMOBILU PO VRUĆINI: Vrlo su opasne i mogu da izazovu potencijalnu eksploziju
Shutterstock

Temperatura u zatvorenom automobilu, po vrućini, lagano može da bude veća od 50 stepeni Celzijusa. A u takvim uslovima, zaboravljeni upaljači ili parfemi mogu da eksplodiraju, a isto važi i za flaše sa gaziranim pićima.

Svako ko je barem jednom seo u automobil ostavljen na suncu, zna koliko je pakleno vruće unutra, i zato je veoma važno da vodite računa šta ostavljete u vozilu. 

Korisnica Tik Toka pod imenom Master Driver, objavila je viralan video u kojem je navela najrizičnije stvari koje možete da ostavite u koliko na visokoj temperaturi.

- Na prvom mestu eksplozivnih stvari nalaze se upaljači. U normalnim uslovima, upaljač će se raširiti i eksplodirati već na 50 stepeni Celzujusa, a temeperatura u automobilu često bude i mnogo veća, što je veoma opasno. Takođe, gazirana pića se šire na toploti i veoma lako mogu da eksplodiraju. Isto važi za čaše ili pića ostavljena na glavnoj konzoli i pod direktnim udarom sunca - navodi ona i dodaje:

@master_driver666 In the summer, you should never leave these things in your car!#driving#skills #tips #knowledge #fpy ♬ 原聲 - Master driver

 

- Parfemi ili dezodoransi su veoma opasni, jer u sebi sadrže alkohol. Oni su pakovani u posudama pod velikim pritiskom, i lako mogu da eksplodiraju nakon izloženosti visokim temperaturama. Power Bank baterije za laptopove ili mobilne telefone, su veoma nestabilne i one su bomber koje samo čekaju da eksplodiraju.

Logično, nikako nije dobro da u automobilu koji je "proključao" na vrućini ostavljete lekove ili hranu. Većina namirnica će se na visokoj temeperaturi pokvariti ili ubuđati, što svakako nije dobro po zdravlje - zaključila je devojka, piše Mirror.

BONUS VIDEO:  

Komentari (0)