Telo

VITKI BEZ VEŽBANJA: 5 caka da smršate do leta

Gotovo svaka žena želi da izgleda savršeno u kupaćem kostimu na plaži. To je moguće bez vežbanja i dijeta, potrebno je samo da se pridržavate 5 saveta stručnjaka

29.05.2022 20:00

VITKI BEZ VEŽBANJA: 5 caka da smršate do leta
shutterstock.com

Leto je sve bliže, pa i odmor na moru. To je vreme kada većina žena želi da zablista i na plaži izgleda najbolje moguće.

Kako savetuju fitnes treneri postoje trkovi da zablistate na plaži iako niste vežbali.

- Izbegavajte so i slanu hranu nekoliko dana pre odlaska na plažu i smanjićete nadutost. Zbog viška soli u organizmu voda se najčešće veže baš na najkritičnija mesta kao što je stomak koji će izgledati veći nego što zaista jeste – savetuju stručnjaci.

Srećna republika donosi 5 caka kako da bez odricanja smršate do leta i da u kupaćem kostimu na plaži izgledate savršeno. Probajte, nije teško, a i sami ćete biti iznenađeni rezultatima.

Pixabay.com

Možete izgledati savršeno na moru i bez previše odricanja

1. Nadutost zbog sirovog povrća

Nekoliko dana pred odlazak na plažu osim soli izbegavajte da jedete sirovo povće. Slično kao i so sveže povrće kome je potrebno dosta vremena da se svari, može da izazove nadutost stomaka. Ovo se odnosi i na proizvode na bazi pšenice, sočiva i pasulja.

2. Neprijatelj vitkosti

Prerađeni ugljeni hidrati su neprijatelji vitke linije i nikako nisu dobro došli na vašem meniju ukoliko želite da izgledate glamurozno na plaži. Oni uzrokuju nagli skok insulina što usporava sagorevanje masnoća koja se brže i lakše talože na telu. Umesto toga, jedite integralni hleb i proizvode od žitarica celog zrna.

shutterstock.com

Kvalitetan san je preduslov zategnutu kožu lica i tela

3. Dobro se naspavajte

Nedovoljno sna i neispavanost prvo se vidi na vašem licu. Tamni duboki podočnjaci i podbulost lica svakako nije nešto što želite da vide drugi ljudi na plaži gde idete bez trunke šminke. Neispavanost i umor se vide i na telu. Stručnjaci za fitnes savetuju da dan pred odlazak na plažu izbegavate velike napore uključujuće i treninge da biste pružili priliku vašem telu da se odmori i regeneriše. Umesto toga se dobro naspavajte jer će koža tako izgledati čvršće i zategnutije.

shutterstock.com

Pravilno držanje vizuelno će vam skinuti nekoliko kilograma

4. Pravilno držanje

Pravilno držanje tela, verovali ili ne, može vizuelno da vam skine i nekoliko kilograma čak i kad ste u kupaćem kostimu. Ukoliko hodate pogrbljeno iskrivljeno, koliko god da ste vitki i zgodni to će upropastiti utisak. Umesto toga, ispravite kičmu, isturite grudi i sigurnim korakom pravac na plažu. Osim toga, samopouzdanje je prvo što muškarci primete kod žena čak iako nema savršeno telo.

5. Hidratacija

Već i vrapci na grani znaju koliko je hidratacija važna za pravilno funkcionisanje tela. Leti nam je potrebno još više vode jer se tečnost brže i lakše gubi. Stručnjaci preporučuju da je 8 do 10 čaša vode dnevno tokom vrelih letnjih dana. Međutim, koliko god da je hidratacija važna ne treba preterivati. Vodu možete zameniti biljnim čajevima koji sprečavaju nadutost i reguliraju probavu. Alkohol izbegavajte na plaži jer može da dovede do dehidracije organizma.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)