Telo

BALERINA SA NAJTANJIM STRUKOM NA SVETU: Tanji je od limenke, a razlog ovakvog izgleda mnoge će rasplakati (FOTO)

Rut Rajan izgleda kao sirena iz crtanih filmova, a oblik njenog tela privlači veliku pažnju.

27.05.2023 20:01

BALERINA SA NAJTANJIM STRUKOM NA SVETU: Tanji je od limenke, a razlog ovakvog izgleda mnoge će rasplakati (FOTO)
Printscreen Instagram/abracadabra.patadecabra

Meksička balerina Rut Rijan (24) imala je samo 19 godina kad joj je dijagnostikovana retka bolest pod imenom hipermobiliti. U pitanju je oboljenje vezivnih tkiva i ligamenata koje se najčešće javlja kod dece i vremenom nestaje.

Međutim, ona je obolela nakon završetka formiranja tela, a oboljenje je izazvalo jak bol u mišićima, posebno oko kičme kao i užasnu ukočenost. Da bi olakšali njeno stanje, lekari su joj preporučili da nosi korset koji joj je pomagao da lakše podnese bolove.

Retka bolest

Međutim, vremenom njen struk je počeo da se sužava i danas Rut ima najuži struk na svetu čija je širina oko 30 santimetara. 

- Shvatila sam da nešto nije u redu sa mnom na časovima baleta. Lekar mi je rekao da bolujem od retke bolesti i moja igračka karijera je bila gotova. Bila sam šokirana i tužna, jer je to značilo da nikad više neću obuti baletanke - ispričala je Rut.

Kako bi olakšala svoje stanje i bolove, na predlog lekara kupila je korset.

- U početku sam ga krila ispod odeće, a onda sam shvatila da mi daje divan osećaj pripijenosti. Ko ne želi da ima mali struk kao sirena? - rekla je ova crvenokosa lepotica. 

Malo po malo struk se stanjivao do te mere da danas izgleda neprirodno sa tankim strukom koji je uži od limenke. Svoj izgled Rut je iskoristila pa sada radi kao plivačica, učestvuje u brojnim šou programima za decu u kojima glumi Malu sirenu. 

Ona često na društvene mreže postavlja fotografije i snimke pokazujući svoju neverovatnu fleksibilnost i ima milione pratilaca.

Korseti su se pojavili u 16. veku i bili su obavezan deo ženske garderobe kako bi se naglasio tanak struk. Srećom, vremenom su nestali ali ih je u modu vratila Kim Kardašijan koja uz pomoć korseta ima figuru peščanog sata.

Život je kratak

Pratioci koje Rut ima na društvenim mrežama oduševljeni su njenim izgledom, ali ima i onih koji veruju da nije u pitanju živa devojka već robot jer nije normalno imati tako tanak struk.

- Vaš struk sa korsetom je potpuno neverovatan. Tvoje telo je kao izvajano.
- Ovo vidim prva put u životu. Impresioniran sam.
- Volela bih da sam tako fleksibilna kao ti i da imam takav struk - bili su samo neki od komentara.

Rut je objasnila da mnogi ne veruju da zaista postoji.

- Ljudi misle da je moj izgled ekstreman, da sam robot a ne živa žena. Često me osuđuju jer misle da sam to namerno uradila sebi a ne znaju za moju bolest. Ali ne dozvoljavam da negativnost utiče na moj život. Korset je transformisao ne samo moj fizički izgled već i mentalni. Prihvatila sam sebe, volim svoje telo i osećam se snažnom i sposobnom. Život je suviše kratak da se bavimo negativnim komentarima umesto da uživamo u svakom danu što ja i činim - zaključila je Rut. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)