Kosa

LATILA SE MAKAZA PA SE GORKO POKAJALA: Plavokosa lepotica rešila je da se sama ošiša kod kuće, bila je preneražena kad je videla šta je uradila (FOTO+VIDEO)

"Idi kod frizera dok šteta ne postane neporavljiva", poručili su joj pratioci na mrežama.

09.09.2023 11:01

LATILA SE MAKAZA PA SE GORKO POKAJALA: Plavokosa lepotica rešila je da se sama ošiša kod kuće, bila je preneražena kad je videla šta je uradila  (FOTO+VIDEO)
Printscreen Facbook/Swealife

Poslednjih godina društvene mreže prepune su tutorijala bukvalno za sve i svašta. Najpoularniji su oni koji se tiču lepote i nege. Tako se između ostalog nudi i kako da sami skratite šiške, krajeve ili čak da se ošišate.

Na snimcima to deluje lako i jednostavno, a rezultati najčešće budu odlični pa ne čudi što se mnogi late makaza verujući da to mogu i umeju.

Proučila tutorijale

Plavokosa lepotica Estel Berglin, koja ima više od milion pratilaca na društvenim mrežama, rešila je da ošiša samu sebe kod kuće po savetima iz tutorijala. 

Kako je objasnila u video snimku koji je postavila na društvene mreže bila je sigurna da može bez problema da skrati kosu. 

- Dobro sam proučila tutorijale, čini se da je lako i jednostavno - rekla je ona.

Kosu je podelila u dve sekcije, kako to inače rade frizeri, vezala ih gumicama da bi joj bilo lakše. Velikim, oštrim makazama odsekla krajeve uzbuđeno iščekujući da vidi rezultat.

- Ovo nije ispalo kako sam očekivala - razočareno je rekla Estel gledajući iskrzale i nejednake krajeve.

Umesto da se tu zaustavi i potraži pomoć frizera ona je odlučila da ponovo pokuša. Ovog puta kosu je podelila i vezala u dve kike i ponovo odsekla.

- Opet ne valja! Pogledajte mi krajeve, ovo je katastrofa! - konstatovala je Estel.

U želji da poporavi grešku ponovo se latila makaza. Na sreću odustala je poslednjem trenutku i rešila da potraži pomoć od profesionalca inače od njene duge, bujne plave kose ne bi ostalo ništa.

Idi kod frizera 

Usledili su brojni komentari na njen post.

- Ja sam profesionalni frizer, išao sam u školu kako bih naučio da šišam kosu. Nikad nisam tako šišao, molim te idi kod frizera dok šteta ne postane nepopravljiva.

- Prebacite kompletnu kosu napred, dobro je očešljajte pa onda skraćujte milimetar po milimetar.

- Taj metod može da funkcioniše ako znatekako da proverite i popravite to što ste uradili.

- I ja sam imala takve egzibicije i šišala sam samu sebe sve dok zbog ispravljanja grešaka nisam gotovo potpuno odeskla svoju dugu kosu. Čak ni frizer nije mogao da mi pomogne i mesecima sam nosila kačkete. Od tada na šišanje idem samo kod profesionalaca.

- Svako od nas je barem jednom u životu sam sebi odsekao šiške. Sve je dobro kad se zaustaviš na vreme i ne odsečeš previše kose.

- Na tutorijalima sve izgleda tako jednostavno a zapravo nije. Zato ih više ne gledam - bili su samo neki od komentara na njen post na društvenim mrežama. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)