Kosa

NAJVEĆA GREŠKA KOJU PRAVIMO PRILIKOM SUŠENJA KOSE! Frizeri otkrili kako uništavamo vlasi a da toga nismo ni svesni (FOTO)

Tajna je u pravilnoj nezi, a stručnjaci savetuju kako da to postignemo.

08.08.2023 14:01

NAJVEĆA GREŠKA KOJU PRAVIMO PRILIKOM SUŠENJA KOSE! Frizeri otkrili kako uništavamo vlasi a da toga nismo ni svesni (FOTO)
Profimedia

Lepa i negovana kosa san je svake dame. Danas je lepšem polu dostupno sve kada je nega i oblikovanje vlasi u pitanju. Ipak, među damama je više onih koje sve prepuštaju veštim rukama frizera koji se bave njihovom kosom, što svakako uključuje i troškove i mali udar na finasije. One za čiju kosu nisu zaduženi profesionalci pokušavaju same da je oblikuju na način koji žele, međutim, nekada to znači i potpuno bez iskustva i znanja.

Ako ste i vi jedna od onih dama koje često nailaze na kritiku kada odu kod frizera zbog suve i oštećene kose, možda problem leži u nečemu što ne radite dobro u njenoj nezi. Naime, iako svi smatramo da je sušenje rutinska stvar, kojoj ne treba posebno posvetiti pažnju, mnogi zapravo tom prilikom prave najveću grešku jer ne koriste pravilno fen za kosu.

Pixabay.com

Nepravilno korišćenje fena može narušiti kvalitet kose

Majkl Van Klark poznati frizer je za britanski Glamur otkrio kako je nemarno feniranje glavni krivac za oštećenu i suvu kosu.

-  Jedna moja klijentkinja sa prelepom gustom kosom do ramena ima problem sa oštećenom i lomljivom kosom ispred. To mi nije imalo smisla jer joj cela kosa raste zdrava ali se prednji delovi stalno lome.- objašnjava on.

Ista klijentkinja je, kako napominje on, došla u salon i tražila veliku, okruglu četku za stilizovanje. Frizer objašnjava kako je došao do srži problema nakon što mu je ona prijavila kako njene četke traju 4-5 meseci i stalno mora da ih menja.

Pixabay

Korišćenje fena ili pegle prouzrokuje oštećenje kose, napominju frizeri zbog toplote koje reflektuju

- To mi je bilo jako čudno s obzirom da moje traju po 20 godina a profesionalno ih koristim svakodnevno. Zamolio sam je da donese staru četku da je vidim. Shvatio sam da je velika četka postala srednje veličine i da su se najlonske čekinje topile na pola. Fen je bio previše vruć i četka je počela da se topi. Ako se ovo dešava sa četkom, zamislite šta onda radi vašoj kosi - objašnjava frizer.

Najbolje rešenje koje frizeri preporučuju je da pri sušenju odbacimo nastavak za fen koji usmerava topao vazduh i da držimo veći razmak između fena i kose. Takođe sugerišu da je bolje pronaći neku alternativu odnosno druge načine da oblikujemo kosu koji ne uključuju toplotu, fen ili peglu kao i figaro i da je najbolje da je sušimo prirodnim putem, odnosno na vazduhu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)