Kosa

OVAJ MUŠKARAC IMA REŠENJE ZA ĆELAVOST: O njegovom izgledu bruji internet, a evo kako je prikrio problem sa kojim se suočava jači pol (VIDEO)

Neki se odlučuju na presađivanje kose dok drugi odlučuju da kosu šišaju potpuno na ćelavo želeći da tako uvere okolinu kako je to deo njihovog imidža.

16.06.2023 15:00

OVAJ MUŠKARAC IMA REŠENJE ZA ĆELAVOST: O njegovom izgledu bruji internet, a evo kako je prikrio problem sa kojim se suočava jači pol (VIDEO)
Printscreen/TikTok/scalpmicrosd

Oni koji se suočavaju sa opadanjem kose, a u najgorem slučaju sa ćelavošću znaju koliki to "udarac" može biti na samopouzdanje. Naročito ako se radi o mladim osobama, ćelavost kod muškaraca može srozati njihov doživljaj o svom izgledu. Neki se odlučuju na presađivanje kose dok drugi odlučuju da kosu šišaju potpuno na ćelavo želeći da tako uvere okolinu kako je to deo njihovog imidža

shutterstock.com

Iako može biti deo imidža, ćelavost često kod muškaraca stvara nesigurnosti

Bez obzira šta se kao glavni razlog ovog problema krije kod bilo kog muškarca, genetika ili stres, činjenica je da je većina njih zbog toga nesigurna i da bi verovatno to bio jedini problem koji bi želeli da reše prvo. Tehnologija i medicina su napredovale tako da mnogi mogu pronaći rešenje za to, međutim, kako stručnjaci za kosu, frizeri i drugi umetnici stalno eksperimentišu, čini se da su "tatu" majstori došli do fenomenalnog i jednostavnijeg rešenja za sve muškarce koji bitku biju sa kosom, odnosno ćelavošću.

Na TikToku se pojavio snimak, gde jedan stručnjak za tetovaže predstavlja novi kako je nazvao "viši nivo tetoviranja". On je na zadovoljstvo muškaraca bez kose, predstavio umetnost tetoviranja glave, odnosno kose na glavi. Demonstrirao je svoju zamisao i idejno rešenje na momku koji nema kose iscrtavši zaliske i oblik frizure odnosno način na koji njegova kosa raste. Kada je završio ceo proces pokazao je krajnji rezultat na muškarčevoj glavi gde je tetovaža izgledala gotovo savršeno, kao da je ošišao kosu na "kratki kec".

Iako su neki na sve ovo gledali podrugljivo i sa mnogim doskočicama bilo je i onih koji su rekli da je posao dobro odrađen i da frizura izgleda sveže ošišana.

- Za sedam godina će imati zelenu glavu-

- Sve što ću reći je da ne izgleda loše. Zašto su ljudi negativni? Sigurno izgleda bolje nego pre -

- San svakog momka! Ne mora na šišanje!-

- Nije ti to bilo potrebno, ali čini te smopouzdanijim izgleda svakako odlično!-

-Sviđa mi se, nije loša ideja ali treba da bude oprezan sa sunčevom svetlošću - komentarisali su korsnici mreže.

Mnogi od Tiktokera su bili zainteresovani za ovaj tretman rekavši kako ne bi imali ništa protiv da urade takvu tetovažu jer će ona poziivno uticati na njihovo samopouzdanje i nesigurnost koju imaju zbog ćelavosti. Tatu majstor je objasnio u komentarima da boja vremenom bledi i da treba ponoviti proces za isti efekat. Mnogi su pohvalili ovog stručnjaka za tetovaže rekavši mu da je kosa odrađena toliko realistično da deluje poput obrijane glave. 

Neki od Tiktokera su se složili da muškarac iz video-zapisa deluje dosta mlađe sa istetoviranom glavom, naglasivši kako je ovo idealno rešenje za muškrce koji imaju jedan od najvećih estetskih problema sa kojima se suočava jači pol, pa čak i u ranoj mladosti.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)