Kosa

KAKO DA SE OŠIŠATE SAMI KOD KUĆE ZA SAMO PET MINUTA?! Jedni kažu da nikad ništa bolje nisu videli, a drugi: Ne pokušavajte ovo kod kuće

Jedna Tiktokerka je predstavila sjajan trik pomoću kog sama sebi napravi savršenu frizuru, ali je pre početka snimanja zapisa priznala da joj se tresu ruke.

28.11.2022 19:01

KAKO DA SE OŠIŠATE SAMI KOD KUĆE ZA SAMO PET MINUTA?! Jedni kažu da nikad ništa bolje nisu videli, a drugi: Ne pokušavajte ovo kod kuće
Shutterstock

Sve žene koje odlaze kod frizera znaju šta znače fraze "samo centimetar, dva, ili samo krajevi", a onda im ode pola kose s glave. S tom, slobodno se može reći, traumom, neretko se suočavaju mnoge dame, a iako će pojedine reći kako se ne opterećuju time koliko im je frizer skratio kosu, većina će priznati da i te kako "boli" uklanjanje dužine više od predviđene. Da se ne govori o nezadovoljstvu koje vam može pričiniti frizer ako izađete iz salona s frizurom kakvu niste želele.

Kako ne bi kalkulisale sa tim da li će dobiti ono što žele, a usput mogu i da uštede koji dinar, žene mogu i same da naprave frizuru o kojoj maštaju. Naravno, to se radi isključivo na sopstvenu odgovornost.

Jedna Tiktokerka podelila je na koji način može da se izvede "samošišanje", priznavši u objavi da joj se tresu ruke. Ipak, ona je nastavila s postupkom, pa je kosu horizontalno podelila na dva jednaka dela i vezala ih gumicama za kosu. Prvi deo je lepo raščešljala i napravila efekat "kape" oko glave skupviši kosu ka napred. Onda je krajeve repa skratila vodoravno u dužini koju želi. Zatim je preko glave prebacila i drugi vezani rep i na njemu ravno skratila krajeve. Sve je to učinila, podrazumeva se, dok joj je kosa mokra, a onda ju je pustila i osušila kako bi videla efekat.

Kosa je izgledala savršeno, kao da je posetila frizera.

I dok mnogi tvrde da ta metoda sjajno funkcioniše i da su je isprobali, onima koji nisu vešti s makazama i dobrom procenom, ne savetuje se takav eksperiment.

- Zapravo, nisam jedina koja razmišlja da pokuša ovo -

- Zar ovo nije frizura Rejčel iz "Prijatelja", vraća me u kasne devedesete i rane dvehiljadite -

- I zašto plaćamo salone? -

- Nemojte ovo raditi ukoliko imate kovrdžavu kosu. Verujte mi -

- Uradila sam to prošlog vikenda i presrećna sam -

- Ako ovo pokušam kod kuće, ima da ostanem ćelava - komentarisale su žene.

@destinyy_lynn_ 💇🏻‍♀️ Don’t try this at home. Or do! :) I actually love how this turned out and I’ve given myself many bad home cuts lol #homehaircut #butterflyhaircut #layers #hairtok @Brad Mondo ♬ Calm Down - Rema & Selena Gomez

Mnoge dame su se usaglasile da je ovaj samofriziranje zaista jednostavan i jeftin način dobijanja nove frizure. Ipak, bilo je i onih koje su izrazile skeptičnost i strah da se upuste u takvu "avanturu", iako su potvrdile kako je frizura, koju je Tiktokerka na kraju dobila, zaista prelepa. Većina je potvrdila kako godinama šišaju kosu na taj način, te da nekima od njih to čine i frizeri.

- Ne zanima me kako zovete ovo šišanje, moja kosa kaže NE! - zaključila je jedna korisnica.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)