Kosa

OD OVOGA NAM SE SMUČI ŽIVOT! Frizerka otkrila najskrivenije tajne svoje profesije: 6 stvari koje rade naše mušterije, a zbog kojih nam nije dobro! (FOTO/VIDEO)

Šenon Bejker iz Australije otkrila je kakve joj sve mušterije svakodnevno dolaze u salon i sa kakvim idejama, što joj umnogome otežava posao.

06.03.2023 17:01

OD OVOGA NAM SE SMUČI ŽIVOT! Frizerka otkrila najskrivenije tajne svoje profesije: 6 stvari koje rade naše mušterije, a zbog kojih nam nije dobro! (FOTO/VIDEO)
shutterstock.com

TikTok platforma je postala savremeni servis putem kog se oglašavaju mnogi iz različitih profesija pa iz prve ruke mogu da nam prikažu kako izgleda njihov posao ili da nam daju savet za koji bismo možda u drugom slučaju morali da platimo. U moru takvih interakcija sa svojim pratiocima i objavljivnjem sadržaja koji bi nekome bio od pomoći, našla se i frizerka Šenon Bejker iz Australije koja je odlučila da otkrije neke tajne svoje profesije i sa čime se sve susreće na radnom mestu.

Printscreen/TikTok/perth_hair_queen

Frizerka je pokazala na kakve mušterije nailazi u svom radu

Ona je htela da objasni svima koje greške rade njeni klijenti i svi koji odlaze kod frizera, dok misle da je to sasvim u redu.

Naime, dok pojedinci, na primer, misle kako je sasvim u redu otići kod frizera s prljavom kosom jer ćemo mu tako olakšati posao, pogotovo ako se farba, Bejkerova tvrdi da je to jedan od najvećih "zločina" i potpuno pogrešan potez. Nasuprot tome, postoje situacije kada mušterije dođu sa potpuno čistom kosom i to na farbanje, što je potpuno besmisleno. Takođe, frizerka je navela kako njoj i njenim kolegama nije baš omiljeni trenutak kada im mušterije naglase da nisu u žurbi i da rade polako svoj posao, a zatim nastave da bulje u njih čekajući trenutak kada će da zasednu u stolicu.

Tiktokerka je nastavila s kritikovanjem mušterija, rekavši kako ponekad pokušavaju da izigravaju pomoćnike u pranju ili sušenju kose, pa pomeraju glavu kako bi olakšali proces, što zapravo čini suprotno. Ista je situacija i kada "pomagači" pokušavaju da krivljenjem vrata i okretanjem glave olakšaju feniranje.  

@perth_hair_queen ** IF YOU DO THESE, WE STILL LOVE YOU!** We know you’re trying to help! These few things may seem helpful, but actually stress us out 🥵 ✨ Being super early puts pressure on us to finish our current client quickly! Or to skip our lunch / forgo a toilet break 😜 no matter how much you say “don’t worry, I’m early” we WILL feel bad for making you wait! ✨ Contrary to popular belief, dirty hair does not make colour take better! It can actually do the opposite ✨ On the flip side, you don’t have to freshly wash your hair, a day or two old is fine! If you do wash your hair, please don’t come with it wet 💦 we haven’t factored in drying time, meaning we have less time to complete your service ✨ You don’t need to lift your head at the basin unless we ask, we’ll do it for you 💕 if you lift up unexpectedly, you WILL get wet ✨And finally, we need a bit of resistance to nail your blowdry! Please keep your head still 😜 if we’re pulling too much, let us know 🫶 Hairdressers have I missed any?? Should I do one for things clients do that we LOVE?? let me know 👇 #hairdresser #funnyhairdresser #funnyhairstylist #hairstylistproblems #hairstylistoftiktok #hairdresserproblems #hairdresserlife #fyp #perthhair #parlahair #perthhairqueen #hairtok #hairdresserreacts ♬ Boss Bitch - Doja Cat

Neki od pratilaca su poručili Šenon da su mislili da prljava kosa pomaže fizerima, što je ona negirala rekavši kako zapravo prljava kosa može biti teška za rad jer je klizava, posebno kada se rade premnovi s folijom. Takođe, jedna od stvari koja posebno iritira jeste kad mušterije dođu s mokrom, tek opranom kosom i čekaju da frizer završi ostatak posla. 

Njen TikTok snimak je izazvao mnogrobrojne komentare nezadovoljstva. 

- Ne idem više u salon jer te osuđuju bez obzira na to šta radiš ili ne radiš -

- Ja sam pomagao u pranju kose, a sada sam nesiguran -

- Sa pozicije klijenta i ja ne volim kada me zakazujete u tačno određeno vreme, a onda me terate da čekam 20 minuta - ređale su se reakcije revoltiranih klijenata. 

Frizerka je na to iskritikovala mušterije rekavši kako se dešava da dolaze i do dvadeset minuta ranije, a zatim je naglasila da je video napravljen u cilju zabave, a ne da nekoga uvredi. Budući da od mušterija frizeri zarađuju i žive, neki su komentarisali kako ne bi trebalo da se mnogo žale i da je najjednostavmnije promeniti salon.

S druge strane, ima i onih koji i te kako znaju da osuju paljbu na frizere sa zamerkom da im svakodnevno upućuju kritiku na račun kose, kako je loše ošišana, kako nije dobro ofarbana i da je zapuštena. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)