Kosa

OSEDELI STE I OFARBALI SE U TAMNIJE? Frizeri tvrde: To je kobna greška!

Ne možemo uvek pratiti trendove industrije lepote već ih prilagoditi sebi, posebno imajući u vidu da nas neki od njih vizuelno mogu učiniti i do 10 godina starijim.

24.01.2023 10:01

OSEDELI STE I OFARBALI SE U TAMNIJE? Frizeri tvrde: To je kobna greška!
shutterstock.com

Boja kose i frizura mogu doprineti tome da li ćemo imati mladalački i urbaniji izgled, dok neki pogrešni koraci mogu da nas učine da izgledamo starije. Poznata frizerka i šminkerka Dana Tejt na svojoj stranici na TikToku otkrila je greške koje svi pravimo u stilizovanju frizure, koje nam vizuelno dodaju i do deset godina.

Seda kosa

Sa sedom kosom se nesumnjivo pre ili kasnije susreće svaka žena. Međutim, velika greška koju mnoge čine prilikom prikrivanja sedih jeste da odlaze u daleko tamniju nijansu kose, koja ih čini još starijim. Umesto toga, frizerka preporučuje blago izvlačenje nekoliko svetlijih pramenova ispred lica koje će ga uobličiti i učiniti da izgledate mlađe. 

Foto: Shutterstock

Kod sede kose treba biti posebno oprezan prilikom farbanja

Kratke šiške

Kratke šiške su nešto što ne stoji svima i potpuni je promašaj ukoliko nisu stilizovane na pravi način jer vas mogu učiniti starijima nego što jeste. Umesto toga, razmislite o skraćivanju šiški u zavisnosti od oblika lica. Pune šiške se mogu stilizovati na pola čela, malo iznad obrva ili duže. Oblik lica diktira dužinu šiški, ali takođe je ključno šta lično preferirate. 

Previše laka na kosi

Tejtova napominje da bi žene trebalo da budu opreznije pri korišenju laka za kosu. Ako ga nanesemo u većoj količini, vizuelno ćemo izgledati starije. I ne samo to, ukoliko imate bob ili kraću frizuru, nanošenje laka na može učiniti kao da imate kacigu na glavi. Umesto toga, frizerka prepručuje samo lagano tanko nanošenje laka na celu frizuru umesto da je fokus samo na jednom području kose. 

Šminka je posebno važna

Što se šminke tiče, ukoliko ste između 34. i 54. godine posebno je važno obratiti računa koju šminku nanosimo i na koje područje. Jedna od najvećih grešaka koju čine žene u tim godinama jeste da nanose ajlajner i na gornji deo i na donji deo oka, odnosno uokviruju oči, što im dodaje godine.

Šminkerka je podelila mnogo korisnih saveta na svojoj TikTok stranici, među kojima je i onaj kako da crveni ruž traje tokom celog dana i bude postojan na usnama. To se može postići u tri koraka i to senčenjem usana olovkom za usne pre nanošenja karmina. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)