Kosa

BRZINOM SVETLOSTI JE GUBIO KOSU, A ONDA JE POČEO DA KORISTI ULJE RUZMARINA: Dogodila mu se promena kakvu nije mogao ni da sanja (VIDEO)

Svi koji imaju problem sa prekomernim opdanjem kose traže razne načine da reše taj problem, a evo kako je jednom momku to pošlo za rukom.

22.02.2023 11:01

BRZINOM SVETLOSTI JE GUBIO KOSU,  A ONDA JE POČEO DA KORISTI ULJE RUZMARINA: Dogodila mu se promena kakvu nije mogao ni da sanja (VIDEO)
pexels.com

Opadanje kose može da bude izuzetno frustrirajuća pojava, kako kod žena, tako i kod muškaraca, a naročito kod pripadnika jačeg pola ukoliko su skloni ćelavosti. To, naravno, utiče na njihovo samopouzdanje, a najlakši način da kamuflirju taj nedostatak jeste potpuno šišanje kose do glave ili nošenje raznoraznih kapa i šešira.

Međutim, kakva transformacija može da se dogodi ukoliko se na pravi način pristupi tretiranju kože glave i kose, pokazao je jedan momak u videu objavljenom na TikToku. On je predstavio drugog muškarca koji je ogromnom brzinom u jednom periodu života počeo da gubi kosu, toliko da je maltene postao potpuno ćelav, a zatim i njegovu promenu. Kako se tvrdi u snimku, pomoglo mu je, verovali ili ne, korišćenje ruzmarinovog ulja.

pexels.com

Ulje ruzmarina se pokazalo efikasnim u obnavljanju kose

Muškarac koji je koristio pomenuto ulje, u objavi na TikToku tvrdi kako je ono pokazalo efikasnost u izrastnju i obnavljanju nove kose. Paralelno je koristio i vitamine za rast kose, tvrdeći kako je ceo proces započeo prošle godine krajem novembra. Momak je otkrio koliko mu je tadašnja proređena kosa za samo nekoliko meseci postala gušća. 

To je potvrdio i Tiktoker koji je postavio taj video, insistirajući na tome kako je mladićeva doslednost i upornost ključ svega i da je zbog toga ceo tretman bio uspešan. On se, inače, na popularnoj društvenoj mreži predstavlja kao kraljnegekose i više puta je na svom profilu objasnio efikasnost koju ruzmarin ima u poboljšanje rasta i gustine kose. Pored toga, on se generalno bavi brigom o kosi dajući savete kako da ona bude jača, kako da se zaštiti o prejakog sunca ili vode iz bazena.

- Ruzmarinovo ulje radi posao. Počeo sam da ga koristim pre nekoliko meseci i vidi se razlika -

- Moja brada je poludela -

- Da, ovo radi! -

 - Ovo radi 100 odsto! Imam veoma tanku kosu i ona sada raste kao luda, a ulje koristim mesec i po dana - komentarisali su korisnici mreže.

Muškarac koji je objavio video, pokazao je i druge korisne savete i trikove koji su se odnose na bolji kvalitet kose. Između ostalog, pokazao je trik sa sunđerom pomoću kog je demonstrirao kako kosa upija vodu iz bazena i kako to treba izbeći zbog hlora. 

@haircareking How to quickly and imple protect your hair from pool water! #poolwater #pool #haircaretips #luanova ♬ Bad Habit - Steve Lacy

Objasnio je i da kosu treba prvo nakvaisiti svežom vodom pre potapanja u bazen, nakon čega će ona, barem delimično, biti zaštićena od oštećivanja i hemijskih reakcija

Snimak koji je objavio sakupio je 2,4 miliona sviđanja i naišao je na pozitivne komentare pratilaca koji su rekli kako će više pažnje obratiti kada budu odlazili na bazen.

VIDEO BONUS:

Komentari (0)