Tetka Saveta

SVOJIM ROLNICAMA ZASLADILA JE MNOGE ŽIVOTE I POBEDILA ANKSIOZNOST: Jovana iz Valjeva otkriva šta ju je nateralo da pravi pecivo koje je osvojilo Novosađane (FOTO)

Krenuvši iz znatiželje i potrebe da malo skrene misli i stres, Jovana Stanković je napravila umetnost od peciva, predstavivši svojim sugrađanima neodoljive poslastice.

02.01.2024 11:20

SVOJIM ROLNICAMA ZASLADILA JE MNOGE ŽIVOTE I POBEDILA ANKSIOZNOST: Jovana iz Valjeva otkriva šta ju je nateralo da pravi pecivo koje je osvojilo  Novosađane (FOTO)
Titkok7 rockingrollsrolnice

Doselivši se iz Valjeva u Novi Sad pre 4 godine, Jovana Stanković nije imala predstavu da će biti tu gde jeste sada, kada je njen profesionalni život u pitanju. Za ovaj grad se odlučila jer joj je on oduvek delovao opušteno i magično, a u proceni nije pogrešila niti se jednog trenutka pokajala zbog selidbe, jer je upoznala mnogo divnih i ljubaznih ljudi.

Pravljenjem rolnica je počela da se bavi pre tri godine, jer je shvatila da su one preplavile društvene mreže, a nakon što ih je i probala, bila oduševljena, te je odlučila da se i ona u tome oproba ipak. Kako kaže, one su bile prvi korak da skrene misli i smanji stres koji su je u jednom periodu okupirali.

Printscreen/TikTok/rocking_rolls

Jovana je kako kaže svojim proizodom zasladila mnoge u Novom Sadu

- Jedno vreme sam prečesto bila pod stresom i imala napade anksioznosti, a nisam znala kako da se izborim sa time. U jednom trenutku sam se naljutila na taj užasan osećaj u grudima i odlučila da ću da ugodim sebi, umesto što ležim i razmišljam zašto se osećam loše. Najviše sam uživala u rolnicama, pa sam ih počela praviti kad god sam anksiozna i kako mi ne bi dosadio proces, počela sam da eksperimentišem. Tako je nastao moj originalni recept i mnogo različitih ukusa - počinje priču Jovana.

Iz ovog neugodnog stanja u kojem se našla, naravno, rolnice nisu bile jedino što ju je "podiglo" već je tu bilo dosta rada na sebi, a one su bile samo prvi korak koji je odveo do ostalog.

- Sada pravim svakodnevno rolnice i to na mene deluje terapeutski, a ujedno me usreći i kada predajem rolnice kupcima jer me oni dočekaju sa osmehom, lepim rečima a često i veselim skakutanjem zbog peciva. Sarađujem sa divnim ljudima, a to je velika stvar kada je u pitanju posao koji nas čini srećnim- dodaje ona.

Privatna arhiva

Mlada preduzetnica ne štedi na prelivima i filovima zbog čega njeni klijenti obožavaju njene rolnice

Na profilima društvenih mreža koje vodi Jovana na Instagramu i TikToku rocking_rolls, vidi se prava umetnost u pravljenju ovog peciva gde do izražaja dolazi njena kreativnost  i inovativnost. U poslu joj često pomaže mama od koje uzima recepte ili je konsultuje oko vođenja posla, dok joj momak pomaže oko dostave u Novom Sadu i okolini, a posao nekada zahteva i odlazak u Beograd.

- Ukoliko smo te sreće da se u životu bavimo onim što volimo, onda će problema biti mnogo manje. Posao je ono što radimo od svojih 20-ih do penzije i zato mi je važno da to bude nešto čime ću biti zadovoljna, kako nezadovoljstvo ne bih nosila u druge aspekte života. Kreativnost i incpiraciju za rolnice pronalazim u sopstvenim željama. Ja sam inače ljubitelj slatkog i tako mi uvek padne na pamet neka nova kombinacija ukusa za rolnice - ističe mlada Valjevka.

Privatna arhiva

Pravljenje rolnica je bio prvi korak da Jovana zaboravi na stres

Koliko je važno negovati dobar odnos sa mušterijama, govore i njena pozitivna iskustva. Nasmejani, kulturni i prijatni klijenti i kratak razgovor sa njima su to što joj vraća energiju nakon celodnevnog rada. Njen rad nailazi na pozitivne utiske klijenata, a Jovana kaže da su oni zadovoljni njenim proizvodom, njegovim ukusom i mekoćom s obzirom na to da ona ne štedi na prelivima i filovima i da ih rado stavlja u većim količinama u rolnice. Ipak, to nije sve u čemu je Jovana dobra, jer ona pored ovog posla, piše i ljubavne romane.

- Do sada sam se prepuštala pisanju za svoju dušu, a uskoro će biti obavljena jedna od mojih knjiga ali o tome ću kada dođe vreme da priča. Ovde nažalost teško može da se živi samo od pisanja, pa je neophodno imati stabilan posao, dok pisanje ostaje samo hobi. Zato mi je cilj uvek bio da moj posao bude nešto u čemu ću uživati i zbog čega ću se buditi srećna što imam priliku da se time bavim, kako bih na kraju bila dovoljno odmorna da sednem za tastaturom i otkucam još jedno poglavlje za moj roman - priča Jovana.

 

 

Jovana dodaje da je dinamika njenog života sada takva, da tokom dana pravi naručene rolnice a uveče je vreme za pisanje i toplu čokoladu. Iako je pravljenje rolnica dosta usrećuje, pisanje je kako kaže ono što je ipak najviše ispunjava i njemu će se uvek vraćati. Za budućnost ima velike planove kojima se raduje, kada je njen posao u pitanju.

- Imam u planu da radionicu rolnica pretvorim u poslastičarnicu u kojoj će ljubitelji slatkog moći da naprave pauzu od posla i obaveza i da uživaju u rolnicama, dobrom društvu i knjigama- zaključuje razgovor mlada preduzetnica.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)