Slatkiši

SLASNO, MEKANO I UKUSNO, OD OVOG DESERTA IDE VODA NA USTA: Lako se sprema, a biva vazdušast i kremast, bolji nego u poslastičarnicama! (VIDEO)

Ukoliko ste ljubitelj čokoladnih kolača, ali ne toliko "jakih", onda je ovo pravi recept za vas.

12.04.2023 08:01

SLASNO, MEKANO I UKUSNO, OD OVOG DESERTA IDE VODA NA USTA: Lako se sprema, a biva vazdušast i kremast, bolji nego u poslastičarnicama! (VIDEO)
Printscreen Youtube/Quick Simple & Delicious

Mnogi ljudi vole čokoladne kolače. Ako su uz to vazdušasti i kremasti, pa se tope u ustima onda je to pun pogodak. Među brojnim receptima za čokoladni desert na internetu izdvojio se jedan koji je, verovali ili ne, za šest dana videlo više od 2 miliona ljudi. Sudeći po snimku jednostavno se pravi, samo je potrebno pratiti način rada.

Među brojnim komentarima bilo je i onih koji su napisali da nema ništa ni brzo ni lako kod ovog kolača, ali svakako vredi isprobati ga.

Srećna republika vam nudi recept za ovaj ukusan čoklodani kolač koji se topi u ustima.  

Printscreen Youtube/Quick Simple & Delicious

Ovaj kolač se jednostavno topi u ustima 

Sastojci:

  • 2 jaja
  • kesica vanilin šećera
  • 60 g šećera
  • 1/4 čaše od dva decilitra ulja 
  • 1/4 šolje grčkog jogurta
  • 25 g kakaa
  • 60 g brašna
  • pola kesice praška za pecivo
  • kašičica sirćeta
  • prstohvat soli
Preliv:
  • 200 ml mleka
  • kašika kakaa
Glazura:

Priprema: 

U dublju posudu razbijte jaja, dodajte običan i vanilin šećer, pa sve dobro umutite mikserom da bude vazdušasto. U smesu dodajte ulje i nastavite sa mućenjem dok se smesa ne ujednači. Potom dodajte grčki jogurt, ponovo umutite, pa sipajte kakao, ali kroz gusto sito kako se ne bi napravile grudvice. U smesu dodajte brašno, takođe kroz sito, i prašak za pecivo. Sve lagano izmešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Sipajte sirće, izmešajte smesu, pa pospite prstohvatom soli. U podmazanu dublju modlu za kolače ili vatrostalnu činiju sipajte smesu i ubacite u zagrejanu rernu. Kolač pecite 20 minuta na 180 stepeni.

U dublju posudu sipajte mleko, dodajte kakao i sve dobro izmešajte. Zagrejte smesu tako da bude samo malo topla. Prethodno ispečen kolač probušte na što više mesta kako bi brže i lakše upio fil. Prelijte mleko i kakao preko kolača i ostavite ga u frižideru da se dobro ohladi. 

U dublju posudu sipajte polovinu slatke pavlake, dodajte kašičicu šećera i sve dobro umutite mikserom. Na ohlađen kolač sipajte umućenu slatku pavlaku i rasporedite je preko kolača. U drugoj posudi zagrejte drugu polovinu slatke pavlake i sipajte preko crne čokolade izlomljene na kockice. Mešajte dok se čokolada u potpunosti ne istopi. Ostavite da se dobro ohladi, pa prelijte preko kolača. Ukrasite čokoladnim mrvicama i ostavite u frižideru najmanje dva sata. Gotov kolač iseći na veće kocke i poslužiti.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)