Skoro svi vole penasti ukus čokoladnog musa. Njegova lagana tesktura poput oblaka oduševljava sva naša čula, sve dok ne shvatimo koliko kalorija on sa sobom nosi. Portal Srećna Republika vam donosi recept za nešto zdraviji čoko mus koji je pogodan i za vegane.
Sastojci:
- konzerva leblebija
- 200 g crne čokolade
- 100 g šećera u prahu
- kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
U dublju posudu iscedite konzervu leblebija. Od nje će vam trebati samo tečnost u kojoj su bile leblebije. Ona se zove “aquafaba” i poznata je kao najzdravija i najbolja zamena za belanca. Leblebije vratite u konzervu, a u tečnost dodajte šećer u prahu i ekstrakt vanile, pa je mikserom umutite u čvrst sneg.
Crnu čokoladu isecite na sitnije komade, pa je istopite na pari. Tečni čokoladu dodajte u umućeni sneg i lepo promešajte kako bi se sve spojilo u homogeni mus. Smesu izlijte u duboke čaše, pa njih stavite u frižider na najmanje dva sata, kako bi se mus stegao. Poslužite poslasticu uz bobičasto voće po želji.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)