Slatkiši

Recept za VEGANSKI ČOKOLADNI MUS: Maksimalno uživanje uz samo 4 sastojka!

Želite da se zasladite bez griže savesti? Probajte recept koji će voleti i vegani i oni koji to nisu!

01.08.2022 08:00

Recept za VEGANSKI ČOKOLADNI MUS: Maksimalno uživanje uz samo 4 sastojka!
FOTO: Printscreen/TikTok/fitmama__4

Skoro svi vole penasti ukus čokoladnog musa. Njegova lagana tesktura poput oblaka oduševljava sva naša čula, sve dok ne shvatimo koliko kalorija on sa sobom nosi. Portal Srećna Republika vam donosi recept za nešto zdraviji čoko mus koji je pogodan i za vegane.

Sastojci:

  • konzerva leblebija
  • 200 g crne čokolade
  • 100 g šećera u prahu
  • kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

U dublju posudu iscedite konzervu leblebija. Od nje će vam trebati samo tečnost u kojoj su bile leblebije. Ona se zove “aquafaba” i poznata je kao najzdravija i najbolja zamena za belanca. Leblebije vratite u konzervu, a u tečnost dodajte šećer u prahu i ekstrakt vanile, pa je mikserom umutite u čvrst sneg.

FOTO: Printscreen/TikTok/fitmama__4

Umućena aquafaba

Crnu čokoladu isecite na sitnije komade, pa je istopite na pari. Tečni čokoladu dodajte u umućeni sneg i lepo promešajte kako bi se sve spojilo u homogeni mus. Smesu izlijte u duboke čaše, pa njih stavite u frižider na najmanje dva sata, kako bi se mus stegao. Poslužite poslasticu uz bobičasto voće po želji.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)