Iako možda mislite da će vas hladni napici osvežiti u vrelim letnjim dasnima, istina je da su se čorbe i supe mnogo bolje pokazale na tom zadatku. Ukoliko želite da izbegnete dugo stajanje za šporetom, portal Srećna Republika vam donosi recept za brzu i bogatu vegansku čorbu koja je gotova za tili čaš, a za koju će vam svi tražiti tanjir više.
Sastojci:
- tikvica
- praziluk
- crni luk
- šargarepa
- celer
- kašika suvog začina
- pola veze peršuna
- maslinovo ulje
- so
- biber
Priprema:
Povrće operite, očistite i iseckajte sitno, na delove približno iste veličine. Praziluk i šargarepu isecite na kolutove, pa sve zajedno propržite na malo maslinovog ulja. Iz tiganja, proprženo povrće prespite u dublju šerpu, pa ga nalijte toplom vodom i pustite da se kuva oko 30 minuta.
U šerpu sa povrćem dodajte so, biber i suvi začin. Gotovu čorbu pospite seckanim peršunom,kako biste joj intenzivirali ukus. Ukoliko želite verziju koja nije veganska, u tanjir sa čorbom možete dodati i kašiku kisele pavlake, koja će ovom jelu dati kremastiji ukus.
Prijatno!
Komentari (0)