Domaći hleb je nešto najbolje i najzdravije što možete spremiti ukućanima. Osnovne sastojke imate u kuhinji, a sve što je potrebno je dobra volja.
Miris koji će se širiti vašom kućom oduševiće ukućane, ali i komšiluk. Zato, zasucite rukave i na posao.
Sastojci:
- kilogram brašna tip 400
- dve kašičice soli
- šećera na vrh kašičice
- kvasac
- šoljica jogurta
- Voda da se umesi testo
- kašičica origana
- kašičica krupne soli
Priprema:
U posudu sipati brašno, so, šećer i kvasac. Zamesiti ga jogurtom i ostakom mlake vode dok se ne umesi. Zatim ostaviti da testo naraste oko pola sata. Kada testo naraste izvaditi ga iz posude i prebaciti ga u pleh i razvlačiti ga prstima po tepsiji. Prstima takođe napraviti rupice po testu i preko njih premazati maslinovo ulje, staviti čenove belog luka i maslina. Dodati krupnu so, susam i origano. Peći ga na 250'.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)