Ništa lepše od prepečenog tosta sa pesto sosem ili paste u kojoj je ovaj sastojak sa neodoljivim ukusom neizostavan. Mnoge domaćice se odlučuju da ga same pripreme jer ne oduzima mnogo vremena, a ni novca. Ukoliko ste voljni da ga sami napravite, evo načina kako da se ovaj sjajni sos nađe i u vašoj kuhinji. Za gurmane i one koji vole da probaju nove stvari, biće posebno oduševljenje.
Sastojci:
- 3 vezice peršuna
- 3 glavice belog luka
- šolja (za kafu) za maslinovo ulje
- 5 feferon papričica (ukoliko želite, recept može i bez njega)
Priprema:
Oprati peršun i sitno ga iseckati u posudu. U avanu ili seckalici samleti beli luk ili ga izgnječiti, a zatim ubaciti u posudu sa peršunom. Iseckane feferone (ukoliko volite pikantniji ukus) dodati u posudu. Dobro sjediniti smesu. Postoji mogućnost da se sos isprži (oko 5 minuta), a može da ostane tako sirov. Staviti u teglicu i odložiti u frižider. Nema rok trajanja i može se jesti uz doručak, paste, tost i slično.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)