Jela bez mesa

Recept za PESTO SOS: Napravite ga kod kuće sa samo par sastojaka

Pesto sos je nezaobilazan deo mnogih pasti i sastojak koji domaćice rado koriste u svojim jelima. U prodavnici ga ima, ali nije ni tako jeftin. Da biste uštedeli novac, a napravili domaću varijantu ovog sosa, donosimo recept koji ćete često praviti.

24.06.2022 08:00

Recept za PESTO SOS: Napravite ga kod kuće sa samo par sastojaka
Srećna republika

Ništa lepše od prepečenog tosta sa pesto sosem ili paste u kojoj je ovaj sastojak sa neodoljivim ukusom neizostavan. Mnoge domaćice se odlučuju da ga same pripreme jer ne oduzima mnogo vremena, a ni novca. Ukoliko ste voljni da ga sami napravite, evo načina kako da se ovaj sjajni sos nađe i u vašoj kuhinji. Za gurmane i one koji vole da probaju nove stvari, biće posebno oduševljenje.

Sastojci:

  • 3 vezice peršuna
  • 3 glavice belog luka
  • šolja (za kafu) za maslinovo ulje
  • 5 feferon papričica (ukoliko želite, recept može i bez njega)

Priprema:

Oprati peršun i sitno ga iseckati u posudu. U avanu ili seckalici samleti beli luk ili ga izgnječiti, a zatim ubaciti u posudu sa peršunom. Iseckane feferone (ukoliko volite pikantniji ukus) dodati u posudu. Dobro sjediniti smesu. Postoji mogućnost da se sos isprži (oko 5 minuta), a može da ostane tako sirov. Staviti u teglicu i odložiti u frižider. Nema rok trajanja i može se jesti uz doručak, paste, tost i slično.

Srećna republika

Pasta sa pesto sosem i pavlakom je odličan brzi recept kada nemate vremena za spremanje priloga

BONUS VIDEO:

Komentari (0)