Jela bez mesa

CIMET ROLNICE: Preukusan, a jeftin doručak koji ćete spremiti za tili čas

Pecivo je idealno za doručak, međutim, ove ukusne rolnice možete koristiti i kao sjajan desert.

28.10.2022 06:01

CIMET ROLNICE: Preukusan, a jeftin doručak koji ćete spremiti za tili čas
Foto: Shutterstock

Ako ste se uželeli dobrog peciva i mirisa cimeta koji se širi po kući, rolnice sa tim dodatkom idealno su rešenje za doručak. Ne samo što su lagane, već je pripremanje tog obroka izuzetno jeftino. Sve što vam je potrebno jeste malo vremena i volje, ali i svega nekoliko sastojaka iz kuhinje.

Sastojci:

  • 1/2 lisnatog testa (dve ploče)
  • 1/2 šoljice šećera (može i žuti ukoliko ga imate)
  • kašika i po cimeta
  • 200 gr (ili jedna standardna čaša) šećera u prahu
  • 2 kašike mleka
  • 20 kapi ekstrakta od vanile

Priprema:

Pospite brašno po radnoj površini, a zatim razvucite lisnato testopo njoj da bude otprilike do 3 mm debljine. Testo prekrijte šećerom, a zatim i cimetom, a za jači ukus možete dodati još malo cimeta. Testo urolajte u rolat, ali čvrst da iz njega ne bi ispali začini. Krajeve testa možete malo pokvasiti s nekoliko kapi vode kako bi se zalepili i da "pužići" ne bi ispadali. Zatim isecite po željenoj širini rolnice, a najmanje što je poželjno jeste oko 3 cm. Poređajte ih u pleh koji ste obložili pek papirom i pecite u rerni 20 minuta na oko 200 stepeni Celzjusovih. Za glazuru pomešajte ekstrakt vanile, mleko i šećer u prahu i njime prelijte pečene rolnice. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)