Moda

RADILA JE U PRODAVNICI TEKSTILA KADA JE DOŠLA NA IDEJU DA STVARA SVOJE MODELE: Za njenim keceljama lude domaćice širom Srbije, evo od čega ih pravi (FOTO)

Sunčica Vignjević je dizajner po struci, a od otpadnog materijala pravi najlepše kecelje.

01.11.2023 17:01

RADILA JE U PRODAVNICI TEKSTILA KADA JE DOŠLA NA IDEJU DA STVARA SVOJE MODELE: Za njenim keceljama lude domaćice širom Srbije, evo od čega ih pravi (FOTO)
instagram/printscreen/sunshine_lollipop9

Ljubav prema modi je Sunčicu Vignjević dovela da radi u jednoj prodavnici zavesa i posteljina, gde je pokazala svoje znanje i veštine u toj profesiji. Radeći tamo nije bila svesna da će se njena kreativnost i znatiželja da se prošire još više. Ova dizajnerka po struci priča zanimljivu priču kako je šivenje tekstila proširila i na nešto neuobičajeno u modi. Ona je odlučila da ulepša domaćice pa je svoj rad usmerila i na šivenje kecelja. I to ne bilo kakvih, već modnih.

- Dok sam radila u toj prodavnici dobila sam kutiju otpada i rekli su mi šta da napravim. Ćerka mi je tražila da joj sašijem kecelju i onda sam tamo našla neku kombinaciju materijala i napravila sam prvu dečiju kecelju u stilu 50-ih, bila je bela sa nekim cvetnim dezenom. Kako su je stavili, tako su je prodali. Ali šta sam uradila? Žena koja radi u toj prodavnici kao trgovac  rekla mi je "sašij i meni jednu za unuku" i onda je ona to kupila i rekli su sašij još. I videla sam da to prolazi - počinje svoju priču za Srećnu Republiku Sunčica Vignjević.

FOTO: Dženeta Resili

Inspiraciju je dobila u dečijim keceljama, kada joj je ćerka zatražila da joj napravi jednu

Pošto na tom radnom mestu zbog drugih zahteva i prioriteta koje su imali kao firma nije stizala da se posveti šivenju njenog novog "izuma" pored zavesa i posteljine, odlučila je da se isproba u tome, van svog regularnog posla. Tako je to postao njen dodatni posao i ljubav, pored njenog osnovnog posla koji ima. Iako bi volela da se time bavi, kaže da nije isplativo. Predivne kecelje koje Sunčica šije, krase njenu tezgu na bazarima i na njenom instagram profilu, a boje i šare koje obiluju pokazuju svu pozitivnost i kreativnost ove dizajnerke. 

- Ne idem u prodavnicu i ne kupujem često materijale. Radim često reciklažu, a to znači dobijem stare pamučne materijale koje neko nije koristio, kupio je i dugo stoji ili stare pamučne haljine koje su nosile bake. Sve što može da se iskoristi, što nije ishabano, nije pocepano, ja mogu da iskoristim. Ovo je recimo stara čipka od moje bake (pokazuje na kecelji) ovo je pamučna majica koju sam dobila, ovo je kupovni materijal - objašnjava dizajnerka pokazujući nam jednu predivnu kecelju na kojoj je iskombinovala sve ove materijale. 

FOTO: Dženeta Resili

Sunčica nam je pokazala sjajnu kombinaciju bakine čipke i pamučne majice koje je iskombinovala u procesu reciklaže

Za jedan ovakav unikatan proizvod potrebno joj je, kako kaže, što se šivenja tiče, svega sat vremena. Međutim. proces krojenja je mnogo duži.

- Puno vremena gubim na kombinaciju materijala i boja, kakve će boje biti ovo. Tako da na sam proces  krojenja mi nekad ode dva sata, jer moram da napravim savršenu kombinaciju sa kojom sam zadovoljna- ističe ona.

Dok je otvorena za razgovor sa nama, pristižu joj sve vreme mušterije koje raspoloženo dočekuje i upoznaje sa svojim proizvodima.

FOTO: Dženeta Resili

Sunčicu smo zatekli u dobrom raspoloženju i šarenilu boja

 

Žene radoznalo posmatraju modne kecelje želeći da svaka od njih zablista u kuhinji noseći ih. Sunčica nam objašnjava da je to zapravo i njen cilj i da ovaj proizvod nije za restorane koji se pre odlučuju za uniformisane kecelje.

- To su obične, najobičnije kecelje. Ovo je modna kecelja. Jer vi u ovome možete da izađete komotno do prodavnice i da prošetate, a da vas nije sramota. Mnogi su mi rekli "pa meni žao da u ovome kuvam" mogu da se slikam u kuhinji u tome. I kad kuvate treba da budete sređene i doterane  pogotovo kad imate u kombinaciji rukavice- kaže kroz smeh Vignjevićeva.

 

 

Kada je ona u pitanju, kaže da je uglavnom praktična i da za sebe ne voli da šije, međutim voli šarenilo i lepe boje da vidi na drugima, tako da joj veće zadovoljstvo predstavlja kada ulepša neke druge domaćice da li velike ili one male (devojčice).

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)