Moda

PRVA DIGITALNA HALJINA KOJA NAJAVLJUJE MODNU REVOLUCIJU: Žene u nedoumici da li sme da se nosi po kiši i kako se održava! (VIDEO)

Kako je objasnila naučnica Kristin Dirk dovoljan je pritisak na dugme i da dobijete potpuno drugačiji izgled.

24.10.2023 14:00

PRVA DIGITALNA HALJINA KOJA NAJAVLJUJE MODNU REVOLUCIJU: Žene u nedoumici da li sme da se nosi po kiši i kako se održava! (VIDEO)
Printscreen/https://www.tiktok.com/@nowthis

Ako je suditi po najnovijim izumima na polju modne industrije ženama će biti rešena večita dilema "šta obući." I ne samo to, već će u svakom trenutku jednim klikom moći da promene svoj stajling ako im se ne sviđa. Naučnica Kristin Dirk je sa svojim timom predstavila digitalnu interaktivnu haljinu koja će potpuno promeniti percepciju mode u budućnosti. Futuristički stil je predstavila noseći interesantnu haljinu kada je stupila na pozornicu.

instagram-printscreen-andjelkap

Kod žena je oduvek postojala "zaluđenost" haljinama jer su one oslikavale ženstvenost i eleganciju dama

 

U pitanju je top haljina do kolena koja može da se u potpunosti promeni pritiskom samo na jedno dugme. Osim toga, haljina ima senzore koji omogućavaju da reaguje na pokrete korisnika. 

- Predstavljam vam pojekat Primrose. Za razliku od stare odeće koja je statična, Primrose mi dozvoljava da izgled osvežim u trenutku - rekla je Dirk, koja je pritiskom na dugme menjala izgled toalete.

Osim toga što haljina reaguje na pokrete, ona koristi male module koji menjaju način na koji se reflektuje svetlost. Sastavljena je od stotine fleksibilnih ekrana koji pomažu da se promeni uzorak ili animacija na ovoj luksuznoj odeći u stvarnosti. 

Naučnica je objasnila kako moda ne mora biti statična već dinamična i kreativna kako su oni uspeli da je dočaraju putem ove haljine. Ona veruje da će u budućnosti biti više načina na koji se ljudi mogu izraziti svoju kreativnost putem odeće.

Haljina je izazvala veliko interesovanje na društvenim mrežama. Jedni komentarišu da je ovo izum veka i praktičnost koju su žene priželjkivale godinama, drugi se pitaju koliko je u realnosti ona zaista praktična u određenim situacijama.

- Šta se dešava ako haljina ima kratak spoj?

- Punim svoju odeću 2030. godine.

- I kako se čisti? Da li se plaća ekstra za čišćenje? Električna je pa...?

@nowthis Adobe demonstrated a digital, interactive dress called ‘Project Primrose’ at its MAX conference on October 10. The strapless, knee-length dress can refresh its design, color, and animation instantly at the push of a button. It even has sensors that allow the dress to react to the wearer’s movements. The dress uses small modules that change the way light is reflected, which Adobe previewed on a canvas and bag in 2022. Research scientist Christine Dierk, who created the dress, modeled the garment on stage and called it a ‘digital dress that brings fabric to life.’ #WatchThis #adobe #maxconference #fashion ♬ original sound - nowthis

- Vrlo kreativno...odličan posao!

- Izgled praktično i komforno.

- Spektakularan izgled rada umetnosti i nauke - bili su neki od komentara.

Iako je mnoge ova haljina ostavila bez teskta pitali su se kakva su rešenja za situacije poput padanja kiše kada sa sobom ne nosimo kišobran i slično. Žene su uglavnom bile oduševljeno ovom modnom idejom rekavši da je zaista fascinirajuće da u svega nekoliko sekundi možemo promeniti svoj stajling. Mnogi su istakli da je ovaj futuristički stajling nepraktičan, žene veruju da ističe njihovu atentičnost i daje poseban pečat ličnom stilu a da u ovoj haljini nikako nećete ostati ne primećeni u društvu.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)