Brak i veze

MIŠIĆAVI MUŠKARCI ZA AVANTURU, MRŠAVIJI ZA BRAK: Žene su dale sud o tome kakvi ih partneri privlače (FOTO)

Oni koji vole kratkotrajne romanse, možda je vreme da odu u teretanu.

17.10.2023 11:53

MIŠIĆAVI MUŠKARCI ZA AVANTURU, MRŠAVIJI ZA BRAK: Žene su dale sud o tome kakvi ih partneri privlače (FOTO)
shutterstock.com

Ako ste od onih žena koje vole da se okrenu za zgodnim i mišićavim muškarcem, verovatno spadate u grupu većine za koje je istraživanje pokazalo da ih privlače "jaki" muškarci. Mišićaviji, jači pol je u istrživanju dobio više glasova žena jer su žene otkrile kako preferiraju žustra dobacvanja i kratke romanse sa ovakvim muškarcima.

Studija pod vođstvom profesora Miča Brauna sa Univerziteta u Arkanzasu ispitala je 384 žena o njihovom razmišljanju o zabavljanju i rezultati su objavljeni u akademskom časopisu Personality and Individual Differences, piše Njujork post.

U studiji ženama je predstavljena fotografija muškarca sa mišićavom građom  pre nego što im je prikazan tip sa mršavijim telom. Većina žena je priznala kako im je privlačniji  muškarac isklesanije građe za neki romantičan sastanak

Ipak, studija je dala sa druge strane i drugačiji uvid kada je u pitanju brak i gledanje žena na izbor partnera za duge staze. Čini se da su žene po tom pitanju manje izbirljive jer da kada su bila pitanja pronalaženja partnera ili supružnika žene drugačije razmišljaju.

Shutterstock

Istraživanje je pokazalo da će devojke radije odabrati mišićavije muškarce

- Žene povezuju mišiće sa kondicijom i zdravim stanjem. Međutim, u dugoročnom kontekstu bilo je važno pronaći ljubaznu osobu koja će izdržavati njihovu porodicu. Fini momci koji prave prijateljske šale mogu zapravo da završe prvi kada je u pitanju privlačenje žene koja traži dugotrajnu vezu - napominje Braun.

Nakon ispitivanja žena, profesor Braun i njegov tim su došli do zaključka da humor pomaže muškarcima da izgrade duge i značajne veze sve dok šale ne vređaju i nisu upućene na račun žene.

Još  jedna studija se poklapa sa drugim studijama i sproveli su je 2007. godine istraživači sa kalifornijskog Univerziteta u Los Anđelesu i objavili je u Biletenu o ličnosti i socijalnoj psihologiji. U toj studiji istraživači su došli do saznanja da je veća verovatnoća da isklesani muškarci mogu imati više se*sualnih partnera od mršavih. Dejvid Frederik autor studije ističe kako su žene predisponirane da preferiraju mišićavost muškaraca i da je većina istraživanja fokusirana na to šta muškarci smatraju fizički privlačnim kod žene, dok je manje istraživanja posvećeno šta žene smatraju privlačnim.

Frederik je sproveo istraživanje na 99 muškaraca o njihovim se*sualnim iskustvima i otkrio da snažni momci imaju duplo veću šansu da imaju više od tri intimne partnerke od mršavijih muškaraca slične dobi.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)