Tetka Saveta

AUTO VAM JE STAO, A NEMA NIKOGA DA VAM POMOGNE: Jednostavan trik kako da upalite vozilo bez kablova i gurke! (VIDEI)

Kako je objasnio Deni na snimku, on je to video od svog oca.

12.11.2023 20:01

AUTO VAM JE STAO, A NEMA NIKOGA DA VAM POMOGNE: Jednostavan trik kako da upalite vozilo bez kablova i gurke! (VIDEI)
shutterstock.com

Svakom vozaču se barem jednom dogodilo da mu se automobil iznenada ugasi i stane. Najčešći uzrok je kvar na akumulatoru i onda treba juriti nekog ko ima kablove i voljan je da pomogne, ili pokušati na gurku da ponovo upalite auto. Međutim, na internetu se pojavio vrlo koristan trik kako možete sami bez kablova i guranja ponovo da pokrenete kola. Verovali ili ne, potrebno vam je samo duže parče kanapa.

shutterstock.com

Svakom može da se dogodi da mu auto stane a najčešće su u pitanju problemi sa akumulatorom

 

Dovoljno je parče kanapa

Mladić po imenu Deni na snimku slikovito je objasnio, a potom i pokazao kako se to radi.

- Automobil vam je iznenada stao a nema nikog u blizini ko bi vam pomogao da ga pogurate. Sve što vam je potrebno u takvim situacijama je jak kanap – rekao je on.

Kako je objasnio ovaj trik neće uspeti sa svakim automobilom i da se ne razume mnogo u automobile a ovaj trik je video od svog oca koji je na ovaj način palio svoja kola kad ostane bez akumulatora.

- Ovaj trik najbolje pali kod automobila na gas, što je auto manji to bolje i potrebno je da imate ručni menjač – dodao je mladić.

Kako se vidi na snimku on je najpre podigao dizalicom desni gornji točak, potom je manjač ubacio u treću brzinu a potom kanap obmotao oko podignutog točka. Potom je kraj kanapa jako vukao sve dok se točak nije zavrteo a auto upalio.

- Video sam mog oca koji ovako pali auto kad mu stane zbog akumulatora pa sam želeo da ovo isprobam. Kao što vidite zaista radi – poručio je on.

Međutim, bilo je dosta iskusnih vozača koji su upozorili da je ovo prilično opasan način za pokretanja auta koji je dizalici jer kola mogu da se trznu prilikom paljenja i naglo krenu. Ovaj mladić pak tvrdi da je ovo potpuno bezbedan način i da nema razloga za strah.

Sad ostaje na samom vozaču da proceni rizik i pokuša da upali auto na ovaj način ili da se drži dobrog starog načina i automobil pogura dok ponovo ne upali.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)