Tetka Saveta

UZ SAMO DVA SASTOJKA IZ KUĆE ODMAGLITE FAROVE ZA TREN Vratićete im sjaj, trik je zlata vredan! (VIDEO)

U pitanju je koristan savet za sve vozače koji će im olakšati vožnju tokom jesenjih i zimskih dana.

17.11.2022 13:01

UZ SAMO DVA SASTOJKA IZ KUĆE ODMAGLITE FAROVE ZA TREN Vratićete im sjaj, trik je zlata vredan! (VIDEO)
shutterstock.com

Svako ko ima automobil zna koliko je bitno da ga redovno održava kako spolja, tako i iznutra. Govoreći o spoljašnjem održavanju, akcenat se uvek stavlja na redovno pranje automobila i poliranje farova. Osim što se time sprečV prerano propadanje delova vozila, vožnja se čini lagodnijom i bezbednijom.

shutterstock.com

Automobil je bitno održavati i spolja i iznutra

Stakla se često maste i prljaju, posebno u periodu kiša i vetrova. Ukoliko ne peremo kola redovno, prljavština se lako lepi za staklo, te ga je mnogo teže očistiti, a da ne pričamo o tome koliko takva situacija doprinosi smanjenoj vidljivosti tokom vožnje. Govoreći o farovima, na njih posebno treba obratiti pažnju.

Tokom večernjih časova, umrljani farovi mogu znatno otežati vožnju, ali i uticati na druge učesnike u saobraćaju koji na većoj udaljenosti ne mogu jasno videti da im neko dolazi u susret. Međutim, iako nas sve pomisao na često pranje automobila odmah asocira na dodatne izdatke, to zapravo ne mora da bude tako.

shutterstock.com

Vratite sjaj vašem automobilu

Farove možete očistiti uz dva veoma jeftina sastojka koja svi imamo kod kuće. Potrebno je napraviti smesu  od paste za zube i praška za pecivo. Bitno je da smesa bude gusta, pa obratite pažnju na razmeru sastojaka. Sledeći korak koji bi trebalo načiniti jeste da smesu nanesete na farove papirnim ubrusom i dobro utrljate. Potom sve isperite jakim mlazom vode. Stakla će blistati.

Na društvenim mrežama mogu se naći brojni slični saveti koji su, očigledno, zaista uspešni. Najčešće korišćeni su limun i soda bikarbona ili limun i prašak za pecivo. Jednostavno se nanose i daju potpuno novi izgled vašem automobilu. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)