Tetka Saveta

OD OVOGA MUVE NESTAJU U TRENU: Samo dva sastojka iz kuhinje potrebna su vam za sredstvo koje čini čuda

Dosadne muve kojih u našim domovima ima i leti i zimi, ali posebno u periodu hladnih dana, mogu da nestanu uz jedan veoma koristan trik.

15.11.2022 18:01

OD OVOGA MUVE NESTAJU U TRENU: Samo dva sastojka iz kuhinje potrebna su vam za sredstvo koje čini čuda
Foto: Shutterstock

Budite se ujutru i osećate kako nešto hoda po vama, ometa vas i onemogućava vam da odremate još koji minut. Ubrzo shvatate da su to uporne muve koje su prenoćile u vašoj toploj kući i kojih se niste rešili prethodnog dana. Iako mnogi posežu za muvalicama, većina i nema baš mnogo strpljenja, a ni vremena da se bavi insektima.

Ujed mušice ne boli, ali su one opasni prenosioci zaraza jer sleću na mnoga prljava mesta, a odatle u naše domove i na hranu. Koliko mogu da budu uporne i dosadne znaju oni koji žive pored nekih životinjskih imanja, a naročio leti kada se namnože u velikom broju. 

Međutim, tih dosadnih letećih insekata možete se rešiti za svega nekoliko minuta. Za klopku u koju će one upasti, a da ih ne jurite po stanu i stvarate nered koji treba čistiti, to možete uraditi jednostavno i pomoću samo dva sastojka. U pitanju su deterdžent za posuđe i jabukovo sirće.

U činiju sipajte deterdžent a onda dolijte jabukovo sirće koje muve obožavaju. Kako će ih ono, privući deterdžent će ih ubiti. Smesu dobro promešajte i preko nje navucite providnu foliju na kojoj ćete napraviti rupice. Ovaj savet koji je objavjen na tiktku na profilu "mamazapet", isprobale su mnoge domaćice i bile oduševljene rezultatima.

@mamazapet ima li još ko da istu muku muči? Evo rješenja.😄✌️ #cleaninghack #kuhinja #balkantiktok ♬ original sound - Mama za pet

- Ubica -

- Odmah sam išla da postavim ovu klopku -

- Imam isti problem, toliko su dosadne -

- Kud ranije nisi okačila ovaj video. Celo leto mučim muku sa mušicama -

- Isto to radim, sve isto, top rešenje za dosadne mušice - komentarisale su domaćice.

Neki od korisnika mreže sugerisali su kako je kombinacija piva i šećera ili vina isto dobra i da daje sjajne rezultate. Drugi su rekli kako je možda sprej najbolje rešenje, međutim "mamazapet" koja je postavila video odgovorila je kako se može poprskati sprej, ali da se on može zadržati u kuhinji gde se nalazi hrana. Bilo je i onih koji su otišli u krajnost pa tako prokomentarisali kako nije u redu ubijati mala stvorenja.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)