Tetka Saveta

JEDNO DUGME U AUTU MOŽE DA ODMAGLI STAKLA U TRENU: Sva vozila ga imaju, a većina vozača nije ni sanjala čemu služi!

Za muke svih vozača u hladnim danima sada je pronađeno rešenje.

14.11.2022 11:01

JEDNO DUGME U AUTU MOŽE DA ODMAGLI STAKLA U TRENU: Sva vozila ga imaju, a većina vozača nije ni sanjala čemu služi!
shutterstock.com

Hladni dani prava su noćna mora za sve vozače. Tokom noći, kada su temperature veoma niske, automobili se ohlade, pa jutarnji sati mogu da donesu pravu muku i čekanje dok se vozilo ne ugreje. Da ne pričamo o zaleđenim staklima kroz koje je nemoguće išta videti dok se temperatura ne izjednači.

Međutim, na društvenim mrežama je otkriven jedan trik kojim se led sa stakala topi u trenu i koji štedi vreme vozačima kako ne bi čekali u hladnim automobilima. Stručnjaci za vožnju podelili su savete koji će svima olakšati muke u hladnijim danima.

shutterstock.com

Uživajte u vožnji i tokom hladnih dana

Ključ je u ventilatoru šoferšajbne koji omogućava da se topao vazduh "izbaci" na tablu, ubrzavajući proces grejanja. Dakle, uz nekoliko jednostavnih koraka koje morate slediti, dobićete fantastičan rezultat.

Prvo što svi vozači treba da urade jeste da podese najvišu temperaturu, po mogućstvu onu za izduvavanje, a potom i da isključe ventilator šoferfajbne.

- Led će početi da se topi istog trena. Obrišite otopljen led sa stakla i vratite ventilator u prvobitno stanje - tvrde stručnjaci u video snimku koji su objavili na Tiktoku.

Svi su odmah oduševljeno komentarisali kako trik zaista deluje, te da im je mnogo olakšana vožnja tokom jeseni i zime.

- Led je zaista brzo nestao -

- Troši više goriva, ali zaista proces kratko traje -

- Odličan savet, ali samo ukoliko nemate rupu na šoferšajbni. Tada bi mogao da nastane problem - neki su od komentara koji su se ređali ispod snimka.

Dakle, potrebno je ustanoviti dva jednostavna koraka. Temperaturu i snagu duvanja podesite na maksimum, usmerite vazduh ka staklima i uključite klima uređaj. Kod mnogih automobila ta procedura je automatizovana i aktivira se pritiskom na dugme ili okretanjem komande za usmeravanje vazduha na odgovarajuću poziciju. Ako ne znate kako se aktivira ta funkcija, pročitajte uputstvo za korišćenje svog automobila.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Montero

15.11.2022 21:42

Jel ovo neka šala?!? Bože me sačuvaj...

Miki

16.11.2022 07:47

Pa zar ima toliko neobrazovanih vozača da to nisu do sada znali??? Majko moja kakvi sve glupsoni voze automobile. Ko im dade vozačku? A i Vi svašta objavljujete