Uskoro nam stiže sezona malina ukusnog i zdravog voća. Srećna republika vam poklanja recept za panakotu od malina. Za pripremu vam je potrebno bukvalno 15 minuta. Ovaj desert uspeva čak i domaćicama koje nikad ranije nisu uzele varjaču u ruke.
Tajna je da se panakota dobro rashladi u frižideru najmanje 3 do 4 sata. Ovo je idealna letnja poslastica koja će vas zasladiti i rashladiti.
Sastojci:
- 500 ml slatke pavlake
- 2 dl mleka
- 5 kašika šećera
- kesica vanilin šećera
- kesica želatina
- 4 kašike vode
- 30 g želatina
Fil sa malinama:
- 300 g malina
- 3 dl vode
- 5 kašika šećera
Priprema:
Želatin preliti vodom i ostaviti na nabubri. Pavlaku, mleko i šećer staviti u šerpu i uz povremeno mešanje sačekati da provri. Skloniti sa ringle pa umešati vanilin šećer i želatin. Mešati sve dok se želatin ne rastopi a masa postane ujednačena i bez grudvica.
Smesu sipati u čaše i ostaviti na sobnoj temperaturi da se dobro ohladi, a potom ubaciti u frižider da se stegne.
Za to vreme u šerpicu sipati maline, šećer i 2dl vode. Kuvati nekoliko minuta na tihoj vatri dok se ne ujednači i zgusne. Dobro ohladiti, pa sipati preko panakote i vratiti nazad u frižider. Pred služenje ovu poslasticu možete ukrasiti sa šlagom, komadićima čokolade ili voćem.
Umesto maline može da se koristi bilo koje crveno voće ili razne mešavine voća po želji i ukusu.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)