Slatkiši

REFORMA - ZVEZDA SVIH TORTI: Za sezonu slava je uvek prva opcija, penasta i ukusna (FOTO)

Idealna je za svaku priliku, a u mnogim domovima je neizostavni deo tradicionalnih trpeza.

26.10.2024 08:01

REFORMA - ZVEZDA SVIH TORTI: Za sezonu slava je uvek prva opcija, penasta i ukusna (FOTO)
Printscreen/Youtube/Kuvajte sa Stašom

U sezoni slava u Srbiji teško je zamisliti trpezu bez njene glavne poslastice, a to je reforma torta. Nema svečane trpeze bez ovog slatkiša, a sigurni smo da i vi uživate u njenim čarima i neverovatnom ukusu.

Ovo je recept za mrsnu verziju reforma torte koja se pravi od 20 jaja i mnoge domaćice tvrde da je ovo najbolji način pripreme.

Sastojci:

  • 20 žumanaca
  • 350 g šećera
  • 300 g čokolade za kuvanje
  • 350 g putera ili margarina

Dve kore od po:

  • 10 belanaca
  • 8 kašika šećera
  • 200 g mlevenih oraha
  • 2 kašike brašna

Preliv:

  • 200 g slatke pavlake
  • 200 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Odvojte belanca od žumanaca. Žumanca umutite sa šećerom dok smesa ne naraste. Potom u duboku šerpu sipajte vodu i pustite da prokuva. Iznad te šerpe dodati fil i kuvati na pari oko 25 minuta. Posle 25 minuta dodajte čokoladu za kuvanje, mešajte, a onda umutite mikserom. U poslebnoj činiji umutite margarin. Kada se čokoladni fil ohladio, ponovo ga umutite. Postepeno dodajte puter ili margarin i sve sjedinite mikserom. Kada ste sjedinili sklonite na stranu.

Printscreen/Youtube/Kuvajte sa Stašom

Recept za reforma tortu od 20 jaja

Sada pripremamo koru. Belanca penasto umutite uz dodavanje šećera. Kada ste penasto umutili u odvojenu činiju sipajte mlevene orahe i pomešajte sa brašnom. Potom to prespite u belanca i sjedinite kašikom. Sjedinite ručnom mutilicom pa prespite na papir za pečenje i pecite u rerni 15 minuta na 180 stepeni. Potrebne su vam dve kore, zato postupak ponovite. Svaku koru presecite da biste dobili četiri.

Nakon toga sledi ređanje. Stavljajte koru, fil i tako dok ne potrošite i jedno i drugo. Na kraju, tortu samo zagladite filom i pospite mlevenim orasima. Takođe, da bi bilo još ukusnije predlažemo da čokoladu otopite sa slatkom pavlakom, te to može biti krajnji preliv za ovu tortu.

Uživajte!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)