Medeno srce je jedan od omiljenih slatkiša među mališanima. Ukoliko ste i sami ljubitelj ovog sočnog dezerta, jednostavno ga možete napraviti kod kuće. Nije potrebno preveliko kulinarsko umeće, a ni vreme provedeno ispred šporeta.
Evo kako da napravite sočno medeno srce koje će oduševiti celu porodicu. Kombinacija kiselkastog džema daće mu posebnu aromu.
Srećna Republika donosi vam najbolji recept za ovu poslasticu.
Sastojci:
- 1 čaša mleka
- 1 čaša šećera
- 2 kašičice cimeta
- 2 čaše brašna
- 2 kašičice sode bikarbone
- fil: džem od šljiva ili kajsija
glazura:
- 150 g čokolade
- malo mleka
- kašika ulja
Priprema:
Sve sastojke sjediniti i preliti u pleh srednje veličine. Peći na 180 stepeni oko 20 minuta. Vruće premazati džemom. Kad se ohladi preliti glazurom od otopljene čokolade za kuvanje u koju se doda malo mleka i malo ulja.
Komentari (0)