Slatkiši

TORTA TROSTRUKI UŽITAK: Kremasto zadovoljstvo za sva čula!

Ova poslastica osvaja laganim ukusom.

30.03.2024 08:00

TORTA TROSTRUKI UŽITAK: Kremasto zadovoljstvo za sva čula!
Printscreen Yotube/Domaći recepti

U vreme kad domaćice nemaju previše vrema da se bave pripremom torti, najpopularniji su recepti za jednostavne deserte. Jedan od njih je i torta trostruki užitak. U pitanju je kremasta poslastica sa ukusom čokolade koja budi sva čula. Vrlo je izdašna, pa je kao stvorena kada imate goste ili za predstojeće praznike.

Priprema se vrlo jednostavno, a raskošan i lagan ukus ove torte će vas oduševiti. Srećna republika vam poklanja recept za tortu trostruku užitak.

Sastojci:

Kora:

  • 6 belanaca
  • 200 g šećera
  • 150 g mlevenih oraha
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike prezle
  • 1 prašak za pecivo

Fil:

  • 6 žumanaca
  • 200 g šećera
  • 2 pudinga od vanile
  • 2 kašike brašna
  • 700 ml mleka
  • 250 g margarina
  • 100 g čokolade
  • 200 g keksa
  • 1/2 l soka od pomorandže

Dekoracija:

Priprema:

Kora: Umutite šest belanca sa 200 grama šećera da bude penasto, lagano umešajte  mlevene orahe, brašno u koje ste prethodno dodali prašak za pecivo i prezle. Sipajte u podmazan pleh i pecite na 180 stepeni 20 minuta. 

Fil: Umutite šest žumanaca sa 200 grama šećera, prah za puding, dve kašike brašna i smesu uz lagano mešanje sipati u vrelo mleko koje se kuva na laganoj vatri. Mešajte dok se fil ne zgusne i ostavite da se ohladi. Mikserom mutite fil i dodajte kašiku po kašiku margarina. Svaki put kad dodate margarin dobro izmutite smesu kako biste izbegli stvaranje grudvica. Fil podelite na dva dela: jedan ostaje žut, a u drugi deo dodati otopljenu čokoladu.

Na tacnu najpre stavite koru koju ćete blago navlažiti sokom od pomorandže, pa premažite žutim filom. Odozgo poređajte keks koji ste na kratko umočili u sok od pomorandže, pa premažite čokoladnim filom. Na kraju, tortu pospite mešavinom mlevenih oraha i prah šećera. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)