Navikli smo na na poslastice koje ne izuskuju mnogo vremena za pripreme, jer se većina ni ne peče. Međutim, nekada je dobro vratiti se starim dobrim metodama spremanja slatkiša i naravno neizbežnog mirisa iz pećnice koji se širi čitavim domom. Kruške su nepravedno zaspotavljeno voće iako su pune hranljivih materija i vitamina, a ako važi najbliži ne vole da ih posebno jedu, evo način da ih odlično "kamuflirate" i napravite pravu poslasticu za kojom će odlepiti svi.
Srećna Republika donosi vam recept za kolač od krušaka u slatkom testu.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 1,5 čaša šećera (2dl)
- 2 čaše kisele pavlake (oko 360g)
- 2 kašike ulja
- 4 kašike kakaa
- 2 kašičice cimeta
- 1/4 kašičice đumbira
- kesica vanilin šećera
- 2 kašike ruma
- 2 čaše brašna
- kesica praška za pecivo
- 6-8 manjih krušaka
Za posipanje:
- šećer u prahu
Priprema:
Penasto umutiti jaja sa šećerom. Dodajte kiselu pavlaku i ulje a zatim i ostatak materijala: kakao, cimet, đumbir, vanilin šećer, rum, brašno i prašak za pecivo. Prethodno prosejtte kako se ne bi stvarale grudvice. Kada sjedinite sve sastojke, u jedn veći pleh ili modle za hleb obloženi pek papirom, izlijte smesu. Kruške oljuštite i poređajte cele ili isečene na manje komade.
Kolač pecite u zagrejanoj rerni na 150' oko 45 minuta. Kada se ohladi pospite ga šećerom u prahu.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)